Dönmeler Egemen Azınlıklar Vesayet Cumhuriyeti Devri Bitmiştir

SORU: 1923’ten bu yana, Cumhuriyet tarihinde en geniş basın hürriyeti ne zaman olmuştur? CEVAP: Günümüzde olmuştur. SORU: Ama cezaevlerinde bir yığın gazeteci ve tv’ci var… CEVAP: Onların suçları basın...

SORU: 1923’ten bu yana, Cumhuriyet tarihinde en geniş basın hürriyeti ne zaman olmuştur?

CEVAP: Günümüzde olmuştur.

SORU: Ama cezaevlerinde bir yığın gazeteci ve tv’ci var…

CEVAP: Onların suçları basın, fikir, inanç, tenkit suçu değildir. En ağır muhalefeti yapan gazeteciler bile serbestçe yazabilmektedir.

SORU: M. Kemal Paşa ve İsmet İnönü zamanında bugünkü kadar medya, fikir hürriyeti var mıydı?

CEVAP: Yüzde biri bile yoktu. Ağır baskılar ve rejim terörü vardı.

SORU: Birileri basın hürriyeti çiğneniyor diye niçin feryat ediyor?

CEVAP: Vesayet rejimi kalkıyor, egemen azınlıkların hakimiyeti elden gidiyor, resmî ideoloji ilga ediliyor diye yaygara kopartıyorlar.

SORU: Cumhuriyet tehlikede midir?

CEVAP: Türkiye Cumhuriyeti olarak tehlikede değildir ama Sabataycı egemen azınlık vesayet Cumhuriyeti olarak gerçekten tehlikededir.

SORU: Yolsuzluk var mıdır?

CEVAP: 1923’ten bu yana her zaman yolsuzluk olagelmiştir.

SORU: 1923’te kurulan ilk Cumhuriyet ne cumhuriyeti idi?

CEVAP: İslam Cumhuriyeti idi. Anayasasının ikinci maddesinde devletin dini İslam’dır yazılıydı. Dolmabahçe sarayında, Büyük Millet Meclisi tarafından seçilmiş bir Halife vardı ve resmî törenle cuma selamlıklarına çıkıyordu. Toplu taşıma vasıtalarında kadınlarla erkeklerin yerleri ayrıydı. Ramazan gündüzünde açıkta oruç yiyenler tutuklanıyordu. 1924’e kadar şapka giyen Müslüman erkekler polis tarafından yakalanıyordu. Medenî Kanun Mecelle idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar