Din Hizmetleri Şahsî Menfaate Âlet Edilemez

Hiçbir gerçek, ihlaslı, samimî, haysiyetli, şerefli, Allahtan korkan İslam hocası; Müslüman halktan kendi hesabına para toplamaz, din sömürüsü yapmaz.Dünyanın en şerefli işi Din İman Kur’an...

Hiçbir gerçek, ihlaslı, samimî, haysiyetli, şerefli, Allahtan korkan İslam hocası; Müslüman halktan kendi hesabına para toplamaz, din sömürüsü yapmaz.
Dünyanın en şerefli işi Din İman Kur’an hizmetleri yapmaktır. Bu hizmetler şahsî ticarete âlet edilemez, vasıta kılınamaz.
Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) “Ümmetimin en şereflileri Kur’an hâmilleridir” buyurmuştur. Kur’an hamili demek, Kur’anı bilen ve onun hükümlerini hayatına uygulayan, onun öğütlerini tutan demektir.
Kur’anı ezberlemiş ama onun kesin emir ve yasaklarına aykırı işler yapıyor, böylesi gerçek hâmil değildir.

Kur’an ihlası emr ediyor.
Kur’an taqvayı emr ediyor.
İhlaslı ve taqvalıalim, Kur’anın emirlerini yerine getirir, yasaklarından kaçınır.

Bazı işler, hizmetler, vazifeler vardır ki, onlar asla ticarete alet edilemez.
Subaylık böyledir.
Hakimlik savcılık böyledir.
Din hizmetleri de böyledir.
Para kazanıp zengin olmak isteyen, helalinden ticaret yapsın, küçük veya büyük sanayi işleri ile uğraşsın, üretsin satsın, din dışı hizmetler yapsın. Din, Kur’an, İslam, İman ticaret konusu yapılamaz.
Dünyanın en rezil ve alçak insanları, dine hizmet perdesi arkasında mukaddesat sömürüsü yapanlardır.
Hizmette taqva ve azimet yolundan gidenler, hiç almazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar