Bir Kitaba Önsöz

(İslam mektepleri, vasıflı Müslüman genç nasıl yetiştirilir konusunda (yazıları hazır) bir kitap hazırlıyorum. İçinde ibretli fotoğraflar da bulunacaktır. Bu kitaba yazdığım önsöz...

(İslam mektepleri, vasıflı Müslüman genç nasıl yetiştirilir konusunda (yazıları hazır) bir kitap hazırlıyorum. İçinde ibretli fotoğraflar da bulunacaktır. Bu kitaba yazdığım önsöz aşağıdadır.)

 

Türkiye’nin birinci ana meselesi eğitimdir. Eğitim savunmadan, iktisattan, sanayiden, bayındırlıktan, imardan önemlidir.
Eğitim iyiyse devlet halk ve ülke iyiye gider, kötüyse her şey kötüye gider ve sonunda yıkım olur.
Eğitim hizmeti havaalanları, otoyollar, limanlar, barajlar, gökdelenler, AVM’ler, lüks meskenler, lüks yazlıklar, turistik tesisler yapmaktan önemlidir.
Eğitim kelimesinin başına millî sıfatını koymakla eğitim millî olmaz.
Eğitimin gerçekten millî olması için millî kimlik ve kültüre dayalı ve bağlı olması gerekir.
Millî kimlik ve kültüre aykırı ve zıt bir ideolojiye hizmet eden eğitim sistemi bozuktur ve sapıktır.
Eğitimde tarihî ve kültürel devamlılık olması gerekir.
Tarihî ve kültürel kopukluklara ve ârızalara dayalı eğitim sistemleri; devlete, ülkeye, halka hizmet edecek nesiller yetiştiremez.
Yazılı, edebî, zengin Türkçeyi, onun edebiyatını doğru dürüst öğretemeyen bir eğitim sistemi yetersizdir.
Eğitim sistemimiz, klasik edebiyatımızın en büyük şair ve edibi olan Fuzulî’nin eserlerini okuyup, anlayacak Türkçeyi öğretmiyorsa çok eksiktir.
Üç yüz kelimelik sokak, çarşı pazar, iletişim Türkçesiyle eğitim olmaz.
Okullarda çocuklara ve gençlere, sağlam sahih ve yeterli bilgi ve kültürün yanında, ahlak ve karakter terbiyesi de verilmelidir.
Bilgi ve kültürün, ahlak ve karakterin yanında sanat, estetik, güzellik boyutu da kazandırılmalıdır.
1928’den önce devletimizin, halkımızın bin yılı aşan uzun bir zaman diliminde kullanageldiği Osmanlıcayı öğretmeyen bir eğitim sistemi güdük ve kısır kalmaya mahkumdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar