Bilgili Müslüman Cahil Müslüman

1. Âlim Müslüman, kendisine yetecek kadar ilmihal, din, ahlak bilgisine sahip kişidir. 2. Üniversitede profesörlük yapıyor ama ilmihalini bilmiyor, o kişi cahil Müslümandır. 3. AllahüTealanın on dört...

1. Âlim Müslüman, kendisine yetecek kadar ilmihal, din, ahlak bilgisine sahip kişidir.

2. Üniversitede profesörlük yapıyor ama ilmihalini bilmiyor, o kişi cahil Müslümandır.

3. AllahüTealanın on dört sıfatını, manalarını iyi bilerek ezberlememiş olan kişi alim değildir, cahildir. (Bilmeyenler yirmi dört saat içinde öğrensinler.)

4. İlmihalini bilmek yeterli değildir. Ondaki iyi, doğru, hayırlı, kurtarıcı, saadete ulaştırıcı bilgileri hayata geçirmek gerekir.

5. Gıybetin haram olduğunu bilmeyen kara cahildir. Bildiği halde yine gıybet eden kapkara cahildir.

6. Müslüman, ahiretle ilgili bilgileri iyi bilmelidir.

7. Her canlı ölümü tadacaktır. Kendisi de bir canlı olduğu için zamanı gelince ölecektir.

8. Müslüman için ölürken en önemli mesele imanla ölmesidir. Buna hüsn-i hâtime denir.

9. Ehl-i Sünnet İslamlığında kabir ahvali ile ilgili bilgiler haktır, doğrudur. Ölüye soru meleklerinin gelip sorgulaması, iyilerin kabirlerinin Cennet bahçelerinden bir bahçe, kötülerin Cehennem çukurlarından birer çukur olması haktır.

10. Mutezile ve diğer sapık mezheplerin inkarları biz Sünnileri bağlamaz.

11. Sağlam bilgili Müslüman. Âhir zamanda Mehdi hazretlerinin zuhur, İsa aleyhisselamın nüzul edeceğini iyi bilir. Bu zuhur ve nüzulü inkar edenler alim değildir, bid’atçi ve münkir cahillerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar