Bilgi, ahlak, güzellik boyutu

Âlim, bilgili, kültürlü Müslüman, cahil Müslümandan üstündür. İlmin, bilginin, kültürün Rahmanî olması gerekir, şeytanîsinde hayır yoktur. Müslümanların âlimleri, bilenleri...

Âlim, bilgili, kültürlü Müslüman, cahil Müslümandan üstündür. İlmin, bilginin, kültürün Rahmanî olması gerekir, şeytanîsinde hayır yoktur. Müslümanların âlimleri, bilenleri, rehberleri, reisleri halkı ve gençliği hayırlı ve faydalı ilimlerle ve kültürle silahlandırmalıdır. Kur’an-ı Kerimde “Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” mealinde ayet bulunmaktadır. Sadece bilgi ve kültürle de iş bitmez. Yanında yüksek ahlak ve karakter bulunmalıdır. Kültürlü, bilgili ama ahlakı bozuk ve düşük, onda da hayır yoktur. Üçüncü boyut güzellik boyutudur. Müslümanların yeterli miktarı hem kültürlü olacak, hem ahlaklı olacak, hem de güzellik sanat estetik boyutları yüksek olacaktır… Hadiste “Allah güzeldir, güzeli sever” buyrulmaktadır. Vasıflı Müslümanda çirkinlik olmaz; onun sözleri, hali, davranışları, eserleri hep güzeldir. Müslümanların cami, okul, yurt binaları, şehirleri, evleri, giyim kuşamları hep güzel olmalıdır. Bunun ölçüsü de, onları dostların değil, düşmanların beğenmesidir.
***

İslam Politikaya Âlet Edilemez
İSLAM kutsaldır, politika entrikalarının dışında ve üzerinde tutulmalıdır.
Din sömürüsünün hiçbir şekline izin verilmemelidir.
Alabildiğine, en geniş şekliyle din, inanç hürriyeti olmalıdır ama bu hürriyet suiistimal edilmemelidir (kötüye kullanılmamalıdır).
Din paraya, finansa, bankacılığa, ticarete, nüfuz ve prestije âlet edilmemelidir. Para kirlidir, kirletir.
Rezil dolandırıcıların saf dindarları aldatmalarına fırsat verilmemelidir.

Dinin temel prensiplerine uygun hizmet ve faaliyetler serbest olmalıdır ama din yoluyla soygun ve vurgun yolları kapalı tutulmalıdır.
Başta Diyanet olmak üzere dinî cemaatlerin, tarikatların, grupların, derneklerin, vakıfların; holdingleşmesine, bankalaşmasına, çok zenginleşmesine izin verilmemelidir.
İslam faizli bankacılığa, para spekülasyonlarına izin vermez. Din bankaya, faize, finans kurumuna, parasal ticarî alavere dalaverelere alet edilmemelidir.
Kutsal dinî değerler, kavramlar oy toplamaya alet edilmemelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar