Az Âhiret Kazancı Çok Dünya Kazancından Hayırlıdır

* Az âhiret kazancı, çok dünya kazancından üstün ve evlâdır. * Dünya kazançları, malları, servetleri insanı azdırır. * Şükrü eda edilen az mal, şükrü eda edilemeyen çok maldan...

* Az âhiret kazancı, çok dünya kazancından üstün ve evlâdır.

* Dünya kazançları, malları, servetleri insanı azdırır.

* Şükrü eda edilen az mal, şükrü eda edilemeyen çok maldan hayırlıdır.

* Dünya kazançları fitnedir (sınavdır).

* En tatlı nimetler, paylaşılan nimetlerdir.

* Güçlü Müslüman, güçsüz (zayıf) Müslümandan hayırlıdır.

* Güç kaynakları: İlim, irfan, hikmet (bilgelik), yüksek ahlak, yüksek karakter, ibadet, ihlas, hayır hasenat, faydalı kültür, mârifet, iş başarmak, iş bitirmek, becerikli ve başarılı olmak…

* Farz ibadetleri terk veya ihmal edip nafileleri işleyenler akıllı değildir. Öncelikle farzlar eda edilmelidir.

* Dünya bir misafirhânedir. Kimse burada ebediyen kalıcı değildir. “Her can ölümü tadacaktır”. Dünyada ebedî kalacağına inanan kâfir olur.

* Senin dünyadaki dirliğin iki prensip üzerine kuruludur: Dostlara karşı lütufkâr ve mürüvvetli olmak, düşmanlara karşı müdara, yani onları idare etmek.

* Tarihi iyi ve doğru olarak bilmeyen ve bu bilgiden yararlanıp ibret almayan kimselerin ve toplumların geleceği karanlık olur.

* Oğlunu ve kızını iyi Müslüman, iyi insan olarak yetiştirmeyen anne babalar, namaz kılsalar bile iyi Müslüman değildirler.

* Emr-i mâruf ve nehy-i münker farzını tâtil, terk ve ihmal eden Müslüman bir toplumun üzerine azab ineceği haber verilmiştir.

* Cumhuriyetin yüzüncü yıldönümüne yedi sene kaldı. Bu yedi sene içinde dünyanın alt üst olma ihtimali büyüktür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar