İyi Müslüman

* Ana kural: Müslüman(lar) her şeyin en iyisini, en güzelini, en doğrusunu yapmalıdır. * Bir şehirde Müslümanın biri, börekçi dükkanı açarsa; o dükkan şehrin en iyi, en lezzetli, en nefis...

* Ana kural: Müslüman(lar) her şeyin en iyisini, en güzelini, en doğrusunu yapmalıdır.

* Bir şehirde Müslümanın biri, börekçi dükkanı açarsa; o dükkan şehrin en iyi, en lezzetli, en nefis böreklerini yapmalı ve satmalıdır.

* Müslüman gazete ve dergi yayınlarsa, en iyi gazete, en iyi dergi onunki olmalıdır.

* Ayrı ayrı birkaç Müslüman, gazete ve dergi yayınlarsa, en iyiyi yakalamak konusunda aralarında rekabet değil, müsabaka olmalıdır.

* Müslümanlar özel bir kolej açarlarsa, o okul öncelikle ülkenin, sonra bütün dünyanın en iyi, en başarılı, en vasıflı mektebi olmalıdır.

* İyi Müslüman eşittir iyi insan… Her Müslüman bu kuralı bilmeli ve iyi olmak konusunda var gücüyle gayret sarf etmelidir.

* Müslümanın inançla ilgili bilgi ve kültürü sahih olmalıdır.

* Müslüman, beş vakit namazı sadece kılmakla yetinmemeli, hakkını vererek dosdoğru kılmalıdır.

* Müslüman, İslam Kur’an Peygamber (Salat ve selam olsun ona) ahlakı ile ahlaklı olmalıdır.

* Parayı malı dünyayı zenginliği çok seven kişi iyi Müslüman olamaz.

* İyi Müslüman kendine iyi demez.

* Kendine iyi diyen kişi iyi olmak şansını yitirir.

* Lise mezunu bir Müslümanın iyi olabilmesi için faydalı kitaplar, yazılar okuması, her gün hayırlı bilgiler öğrenmesi gerekir.

* Sadece okumak ve öğrenmek yeterli değildir: öğrendiklerini hayata uygulaması gerekir,

* Devamlı olarak gerekenden ve ihtiyacından fazla yiyen, pisboğazlık yapan şikemperver kişi Müslüman olabilir ama iyi Müslüman olamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar