Paralel Yapı’nın 1 Kasım provokasyonu

Paralel yapı ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle, şirketleri denetleme sürecinde olan bir iş adamının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a videolu seslenişi devreye sokuldu.Bu provokasyon kokulu seslenişin perde arkasında...

Paralel yapı ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle, şirketleri denetleme sürecinde olan bir iş adamının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a videolu seslenişi devreye sokuldu.
Bu provokasyon kokulu seslenişin perde arkasında muhtemelen şu hedefler gözetiliyor:
Ekrem Dumanlı'dan sonra yerine getirilen Abdülhamit Bilici ile, 'yapı' taktik değiştiriyor gibi.
Bu video o stratejinin bir parçası. Zaten dikte edilmiş bir yazıyı okuyor.
*
Üslup gayet yumuşak; hakaret yok.
Bugüne kadar “Yezid, Firavun, Hırsız, Nemrut, Fâsık, Kâfir” diyen yapının rutin propagandası kullanılmayarak; konuşan kişiye sanki “samimi vatandaş” havası veriliyor ki; genel kanı şu olsun: “Gayet edeplice, sakin sakin ricalarda bulunuyor... Ne kadar iyi niyetli.”
Fakat metinde (1 Kasım'da koalisyon olacağından emin görünen paralel yapı) Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ufak bir çerçeve çiziyor.
Son derece light bir çerçeve.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anca gidersiniz 26 Nisan 2024 | 101 Okunma Garson nereye baksın? 23 Nisan 2024 | 163 Okunma Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 163 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar