Musul’a doğru usul usul

sul operasyonu başladı. Ortadoğu yine ısınıyor Hocam.”“Ne zaman soğudu ki Çekirge? Bu bölge çok uzun zamandır ateş içinde.”“Bu defa büyük bir hesaplaşma yaşanacak gibi...

sul operasyonu başladı. Ortadoğu yine ısınıyor Hocam.”
“Ne zaman soğudu ki Çekirge? Bu bölge çok uzun zamandır ateş içinde.”
“Bu defa büyük bir hesaplaşma yaşanacak gibi görünüyor.”
“Doğru söyledin Çekirge. Hesaplaşma büyük. Bir tarafta Müslümanlar, bir tarafta diğerleri. Yalnız bu bölgeye Ortadoğu demesek, daha doğru olur.”
“Öyle söyleniyor hep.”
“Öyle söylenir. Adam Londra'da, Paris'te veya New York'ta oturmuş, kendine göre uzak olan yere Uzak Doğu demiş, biraz daha berisine Orta Doğu demiş. Biz de onların tanımlamalarını kabullenmişiz. Yuvarlak olan dünyanın merkezi neresi? Neresi neye göre uzak, neye göre yakın?”
“Anladım Hocam. Peki ne diyelim?”
“Kendimize göre düşünelim. Batıya batı, doğuya doğu. Kendi bölgemize de bu bölge deriz. Çevremiz deriz. Bölgemiz deriz. Çok mecbur kalırsak, 'Batılıların Ortadoğu dedikleri bölge' şeklinde bir tanımlama yapabiliriz.”
“Dediğiniz gibi bölgemizde yıllardır çatışmalar yaşanıyor. Kan hiç durmuyor. İşin kötüsü, bu durum artık kanıksanmış durumda. Sanki buradaki ülkelerde insan hayatı batıdakinden değersiz.”
“Her insanın hayatı değerlidir Çekirge. Fark yoktur. Fakat dediğin gibi bir algı yerleşmiş maalesef. İnsanlar arasında bir ayrım yapılmaması gerektiğini batılılara öğretmek de bizim görevimiz.”
“Ne zaman öğreteceğiz Hocam?”
“Yakında öğrenirler, merak etme.”
KURTARMA OPERASYONU
Bank Asya'yı kurtarma operasyonu sırasında iki gün içinde 197 bin hesap açıldığı ortaya çıktı.
Bilezikler satıldı, evler arabalar satıldı, açılan hesaplara yatırıldı.
Banka merkezi önünde toplanan ablalar cevşen okudu, Bank Asya için dua ettiler, Tayyip Erdoğan için beddua ettiler.
Akademik çevreler de bu gayretin içinde yer aldı.
Bir araştırma görevlisinin hesabında 42,5 milyon lira olduğu görüldü.
Çok dikkat çekici bir miktar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 120 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar