İyi çay demlemek için

Reis, miting sonrası hanımlara çay paketleri dağıtıyor. “Yorulmadan kapı kapı dolaşmaya var mısınız?” sorusuna “Evet” cevabı veren hanımlar da ziyaret ettikleri evlere küçük paketlerle...

Reis, miting sonrası hanımlara çay paketleri dağıtıyor. “Yorulmadan kapı kapı dolaşmaya var mısınız?” sorusuna “Evet” cevabı veren hanımlar da ziyaret ettikleri evlere küçük paketlerle çay ikram ediyor.

Çay, barıştır, dostluktur, muhabbettir. Türkler çayla tanıştıktan sonra neredeyse kırk yıllık hatırı olan kahveyi bile ihmal etti. İkisinin de gönlünü hoş tutmak, hiçbirini küstürmemek en münasibi.

Barış, dostluk dedik… Koşarken çay içilmez. Savaşırken çay içilmez. İçerken oturmak gerekir.

Çayın sohbeti başkadır. Şıngırtısı bile kulaklara huzur verir.

Uzun yıllardan beri Türkler ve çay, ayrılmaz ikilidir. Geç tanıştık ama çok sevdik.

Çay zihin açar, sohbet açar, dostluk kurar, bazen uyku da açar. Lâkin bazıları uyuyabilmek için de çay içer. Benim çayla muhabbetim derindir. Kahveyle de öyle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 134 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar