Bir sonraki seçime bu baraj kalkmalı

Başbakan Davutoğlu, iki günde 18 miting yaptı. Bütün kampanya boyunca memleketin her iline gitti ve birçok ilçeye de uğradı. “Hiç yorulmadınız mı?” diye sorunca, samimiyetle ifade etti ki “O...

Başbakan Davutoğlu, iki günde 18 miting yaptı. Bütün kampanya boyunca memleketin her iline gitti ve birçok ilçeye de uğradı. 
“Hiç yorulmadınız mı?” diye sorunca, samimiyetle ifade etti ki “O meydanlardaki kalabalığı görünce yorgunluk falan kalmıyor…”
Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan da şehirden şehre dolaştı.
Enerjisini meydanlardan alan Erdoğan ve Davutoğlu'nu kutlamak gerekir.
Bir de enerjisini kendi üretenler var.
Erke dönergeci gibi.
Mecburen öyle, çünkü meydanlardaki kalabalık ve gidilen il sayısı, yapılan miting sayısı bu hususta önemli bir gösterge.
Davutoğlu kampanya boyunca bütün illere gitmiş oldu ve “81 ile gittim” dedi ve ekledi: “Benden başka hiç kimse 81 ile gitmedi, gidemez.”
Bu söze mukabil birinin çıkıp “Ne 81'i, ben 150 ile giderim” demesini ve bunu gerçekleştirip aşırı hızdan ceza yemesini beklemeyin.
*
Davutoğlu'nun yine her meydanda söylediği bir söz var:
“Ben seçimden birinci çıkamazsam, istifa eder, görevimi bırakırım. Bunu diğer liderler söyleyebilir mi?”
Doğrusu bana kalırsa diğer liderler de söyleyebilirdi.
Hiç biri çıkıp da “İşte söylüyorum. Davutoğlu birinci gelmezse, istifa etsin” demedi.
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 132 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar