Yazarlıkta 50 yıl

Konya’da Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan’ın yazarlıkta ellinci yılı dolayısıyla bir panel düzenlendi.Kılıçarslan Salonu’nda yapılan toplantıda TYB Konya Şubesi eski...

Konya’da Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan’ın yazarlıkta ellinci yılı dolayısıyla bir panel düzenlendi.

Kılıçarslan Salonu’nda yapılan toplantıda TYB Konya Şubesi eski başkanlarından ve Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, TYB eski Genel Başkanlarından ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Yazar Fahri Tuna ile beraber, D. Mehmet Doğan hakkında konuştuk. Oturumun moderatörlüğünü bendeniz üstlendim.

Eskiden olsa, oturumu yönetme görevi denilirdi, şimdi biz de modaya uymuş olduk.

Mekânın güzelliğinden bahsetmek gerekir. Şehrin meydanında eski usulde binalar yapılmış. Türk evi örneklerinden küçük bir mahalle oluşmuş. Bu binaları sivil toplum kuruluşlarına tahsis etmişler. Emeği geçenleri tebrik etmek bir vazife.

*

Mehmet, Türkiye’de en çok kullanılan isim. Soyadı olarak alınan isimler arasında Doğan da ilk sıralarda yer aldığına göre, biri Mehmet Doğan diye seslense, neredeyse her sokakta en az bir kişi dönüp bakar. Belki bu yüzden, Mehmet ağabeyimizin ismi başında D bulunmaktadır; yanında noktasıyla beraber.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 128 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar