Batı Trakya’da Türk olmak zor

Yemekten sonra çay kahve faslına geçtik. Hava latif, şehir mazbut, ahali mutedil idi. Başkan Cemil Kabza, Mustafçova’yı anlatmaya devam etti.“İskeçe’de merkez belediye tarafından her yıl Şubat ayında bir...

Yemekten sonra çay kahve faslına geçtik. Hava latif, şehir mazbut, ahali mutedil idi. Başkan Cemil Kabza, Mustafçova’yı anlatmaya devam etti.

“İskeçe’de merkez belediye tarafından her yıl Şubat ayında bir haftalık karnaval etkinlikleri düzenlenir. Son iki gün eğlenceler doruğa ulaşır ve Pazar günü sona erer. Cuma gün öğrencilere yönelik bir eğlence yapılır. O gün eyalet başkanı veya başkan yardımcısının kararıyla resmi tatil ilan edilir.

2017 yılına kadar bu gelenek böyle devam etti. Ancak, Eyalet Başkanlığı, bu sene okulları tatil etme kararını belediyelerin inisiyatifine bıraktı.

Ben de belediye başkanı olarak belediye sınırlarımız içerisinde bu tür etkinlikler yer almadığı, dinimizce uygun görülmediği gerekçesiyle, okulları Cuma günü açık tutma kararı aldım.

Bu kararım da yerel Yunan basını ve İskeçe’deki siyasiler tarafından büyük bir nefret ve kızgınlıkla karşılandı. Gazeteciler peşimi bırakmadı.”

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma Bu seçimin kaybedeni yok ama kazanamayanı var 02 Nisan 2024 | 572 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar