CHP’nin HDP siyaseti “Millî Güvenlik” sorunu oluşturur mu?

Türkiye gazetesi yazarı Mehmet Şahin, CHP'nin HDP'ye karşı tavrını ve söylemlerini bir bir ortaya koyduktan sonra yazısının başlığında sorduğu soruya bakın ne cevap veriyor

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP temsilcilerinin HDP’ye karşı tavır ve söylemleri geldiği nokta itibarıyla “millî güvenlik” konusu oluşturabilir. Çünkü, HDP ile girilen angajman ve ilişki düzeyinin “millî güvenliği” hiç dikkate almayan bir tarzda yürütüldüğü görülmektedir.

Zorunlu siyasi “ortak” veya” yoldaş” olarak görülen HDP’nin “Millî güvenlik sorunu” oluşturan tüm davranışları CHP tarafından göz ardı edilmekte ve yapılan davranışlar meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Bazen CHP’nin bu tavrı maalesef Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinde de görülmekte..

Örneklendirelim;

“HDP’yi şeytanlaştırıyorlar”

“HDP’yi yok etmek istiyorlar”

“HDP’yi terörle ilişkilendiriyorlar”

“HDP’yi terörize ediyorlar”

“HDP’yi ötekileştiriyorlar”

“PYD bize mi saldıracak?”

“Muhalefeti susturmak için HDP’yi kapatmak istiyorlar”

“Sınırımızda radikal terör örgütleri olacağına seküler PYD olsun”

“PYD terör örgütü değildir”

“Elimizde istihbari bilgi yok ki PYD terör örgütü diyelim”

“Kayyumlar halkın iradesine darbedir”

“Demirtaş haksız yere içeride yatıyor”

“Demirtaş niye içeride anlayamıyorum…” gibi CHP temsilcileri tarafından HDP’yi savunan açıklamaları neredeyse her hafta görür olduk.

Durum öyle bir hâle geldi ki, artık sadece HDP ve bileşenlerinin “Millî güvenlik sorunu” oluşturan tavır ve söylemleri göz ardı edilmiyor aynı zamanda savunulmaya çalışılıyor.

HDP’nin PKK tavrı ve angajmanına bir çift söz söylenmiyor.

PKK ve bileşenlerine yönelik sınır dışı operasyonlar olabildiğince görmezden geliniyor.

İçeride yürütülen terörle mücadele yokmuş gibi davranılıyor.

HDP’yi rahatsız edecek hiçbir açıklama yapılmıyor. Âdeta her durumunda savunulması gereken ayrıcalıklı bir yapı muamelesi görüyor.

Terörle mücadelede Türkiye’nin elini güçlendiren ve rahat hareket etmesini sağlayan savunma sanayindeki gelişme hiç dikkatlerini çekmiyor. Hatta bazen terörle mücadelede kilit rol oynayan İHA/SİHA gibi savunma sanayi ürünleri "Savaşı, savaş araçları üretimini, ölümü ve öldürmeyi 'çocuk oyuncağı', sosyal medyada takipçi artırma, ergenlik atarları gibi atraksiyonlarla bu dönemde parlatılmasını sakin bir biçimde bir kez düşünün derim(nokta)." gibi açıklamalarla hedefe konuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millete yalan söyleyen kim? 18 Ocak 2022 | 1.401 Okunma Türkiye Gazetesi Yazarı Mehmet Şahin: “HDP ile niye birliktesiniz?” dendiğinde kızmayacaksınız…’’ 16 Ocak 2022 | 469 Okunma PKK HDP’nin, HDP sizin neyiniz oluyor? 11 Ocak 2022 | 308 Okunma Türkiye, NATO’nun nesi olur? 09 Ocak 2022 | 262 Okunma TURKOVAC, Aykut Özdarendeli ve “Biz Başarırız…” 04 Ocak 2022 | 486 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar