Unutmayız

Türkiye’nin siyasi tarihinin kara lekelerinden biri olan 1944 haksız tutuklamalarını, milliyetçi liderlere yapılan zulümleri, vicdanların susturulmasını ve “tabutluk” işkencelerini unutmadık, asla...

Türkiye’nin siyasi tarihinin kara lekelerinden biri olan 1944 haksız tutuklamalarını, milliyetçi liderlere yapılan zulümleri, vicdanların susturulmasını ve “tabutluk” işkencelerini unutmadık, asla unutmayacağız.

1946 seçiminde sandıkdaki milli irade hazımsızlığını, herkesin gözü önünde yapılan hileli oylamayı, ‘açık oy, gizli tasnif’ rezaletini ve halkımızın hür iradesine karşı tezgâhlanan ‘oy gasbı’nı unutmadık, unutmayacağız.

Tek Parti dönemindeki baskıları, zulümleri, Kur’an Kursu yasağını, Ezan-ı Muhammedî hazımsızlığını, 40’lı yıllarda kapısına kilit vurulan ve depolara çevrilen camileri, mescitleri, tarihî eserleri unutmadık, unutmayacağız.

“Ayin yaptıkları iddiasıyla” devamlı olarak gözaltına atılan, mahkemelerde süründürülen, zindanlara atılan dindar vatandaşlarımıza yapılan acımasız  eziyetleri, işkenceleri unutmadık, unutmayacağız.

 Bütün derdi İslam’a ve Müslümanlara hizmet etmek olan Bediüzzaman Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan ve Abdülhakim Arvasi gibi mübarek zatlara ve talebelerine reva görülen bed muameleleri unutmadık, unutmayacağız.

Kapatılan mabedleri, susturulan ezanları, söndürülen dergâhları, karanlığa terkedilen tekkeleri, kilitlenen Kur’an kurslarını, sık sık baskına uğrayan medreseleri, kelepçelenen masum insanları unutmadık, unutmayacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar