Türküleriniz varsa coğrafya vatan olur

Her şeyi bir tarafa bırakıp çocuklarımıza, eskimeyen güzellikleri içinde barındıran halk türkülerimizi okutmalıyız. Erdemli olmayı, karşı fikre tahammülü, sevgiyi, hürmeti, vefayı...

Her şeyi bir tarafa bırakıp çocuklarımıza, eskimeyen güzellikleri içinde barındıran halk türkülerimizi okutmalıyız. Erdemli olmayı, karşı fikre tahammülü, sevgiyi, hürmeti, vefayı öğretmeliyiz.

Anadolu bir türkü tarlasıdır. Uzun havalar da bizimdir, bozlaklar da. Ucu bucağı olmayan, sonsuz türküler derlenir memleketimden. Dağda koyun-kuzu otlatan bir kızın hayalleri bile türkülere işlenmiştir bizde.

TÜRKÜLER bilgi dağarcığımızı zenginleştirir, duygularımızı zarifleştirir, âsâbımızı düzeltir, bizi geniş ufuklara doğru koşturur. Masmavi bir gökyüzünde kanatlanırız. Sonra Tatyan havalarını duyarız. Güldesteler gelir:

“Yiğit olur doğru söyler hile kalmaz sözüne

Yetmiş iki nur yağıyor sevdiğimiz yüzüne

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar