Sıla-i Rahim

Yollar… Kimi zaman yorgun düşülen, kimi zaman hasretle adımlanan. Çiçeklerle, taşlarla duraklanmış, türkülerle, deyişlerle sarmalanmış, buram buram Anadolu kokan yollar. Şahikası sıla-i Rahim olan...

Yollar… Kimi zaman yorgun düşülen, kimi zaman hasretle adımlanan. Çiçeklerle, taşlarla duraklanmış, türkülerle, deyişlerle sarmalanmış, buram buram Anadolu kokan yollar. Şahikası sıla-i Rahim olan, mevcudiyeti seni bulan, aileye gergeflenen ala-ı sünnet yollar.

Sıla-i rahim, insanın akrabalarına, yakınlarına ve dostlarına gitmesi, onlarla buluşması ve sevdikleri ile hasret gidermesidir. Bu, Peygamber Efendimiz tarafından da Müminlere tavsiye edilmiştir. Son yıllarda ne yazık ki bazı kimseler, tatillerinde ve izinli günlerinde memleketlerine gidip hayatlarında iz bırakan yakınlarıyla buluşacaklarına sayfiye yerlerine adeta hücum edercesine koşmakta ve sılayı unutmaktadır.

Hızlı tren keyfi

Dostlara tavsiye ettiğim gibi ben de bu sene memlekete, aile büyüklerimin ve hemşerilerimin yaşadığı Siirt’e gittim. Önce yeğenimin ikamet ettiği Konya’ya hızlı trenle vardım. Hızlı tren son derece keyifli bir seyahat aracı, bütün okuyucularıma tavsiye ediyorum. Konya, 20 yıl önce gördüğüm gibiydi. Yine nezih, yine asude ve maneviyatı zengin bir rüya şehir. Mevlana Türbesi’ni ve Üçler Mezarlığı’nı ziyaret ettim. Bilhassa mezarlıkta yatan bazı büyüklerin kabirlerinde, ruhlarına dualar edip Fatihalar okudum.

Konya’da bir gün kaldıktan sonra bu sefer otobüsle memlekete doğru yola koyuldum. Yol boyunca bereketli toprakların üzerinde yükselen mamureleri, ekilmiş yeşil tarlaları ve geniş arazileri büyük bir mutlulukla seyrettim. Hakikatten bizim cennet gibi bir vatanımız vardır, şükürler olsun. İnşallah bu topraklar üzerinde yaşayanlar, yürekleri vatan sevdasıyla dolu imanlı, çalışkan, kararlı ve erdemli nesiller yetiştireceklerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar