Kitaplar, yeni mekânlarında okurla buluşuyor           

         Mübarek Ramazan Ayı bu sene de bütün güzelliği ve ihtişamıyla geldi. İsrail’in Filistin’deki katliamları müminlerin yüreğini dağlasa da bu cinayetlerin ...

         Mübarek Ramazan Ayı bu sene de bütün güzelliği ve ihtişamıyla geldi. İsrail’in Filistin’deki katliamları müminlerin yüreğini dağlasa da bu cinayetlerin  Müslümanları intibaha getirmesi ümit edilir. İstanbul’da Yenikapı’da önceki gün gerçekleşen “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingi muhteşemdi. İnançlı yüreklerin ortak kaygılarla buluştuğu ve duygularını ifade ettiği kutlu bir zamandı. Vakur, kararlı ve imanlı insanlardan oluşan mahşeri bir kalabalık vardı. Duruşları, yürüyüşleri ve attıkları sloganlarla “Müminlerin kardeş olduğunu” bir kez dosta düşmana, bütün dünyaya hatırlatmış oldular. Aynı günün akşamında İslam ülkeleri yetkililerinin katıldığı “Kudüs Toplantısı” da Türkiye’nin önderliğindeki kesin tavrı bütün dünyaya göstermiştir. Bu çabalar inşallah boşa gitmeyecek ve mazlum Filistin halkı er geç katil İsrail’in  zulmünden kurtulacaktır.

                   RAMAZANDA KİTAP ŞÖLENLERİ

         Bazı kuruluşların desteğiyle birlikte her yıl Ramazan ayında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, İstanbul ve Ankara’da açıldı. Fuar bu sene 37. kez okuyucularını selamlıyor. Bu arada hem İstanbul’da hem de Ankara’da fuar alanlarının adresleri değişti. Kapılarını ilk kez 1983 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği salonunda açan ve 1984 yılından bu yana da Ankara’da Kocatepe Camii avlusunda hizmet veren kitap fuarı, bu yıl 10 Haziran tarihine kadar Gençlik Parkı yakınındaki Melike Hatun Camii avlusunda okurlara hizmet verecek. İstanbul’da ise 37 sene önce ilk defa Sultanahmet Cami avlusunda hizmet veren, 2010 yılında Beyazıt Meydanı’na taşınan kitap fuarı ise yeniden Sultanahmet’e geri dönmüş oldu. Ayasofya Camii önünde başlayan fuar, Topkapı Sarayı’nın ana giriş kapısına kadar uzanıyor. Resmi açılışının bugün gerçekleşeceği fuara pek çok yayınevi katılıyor. Türkiye Diyanet Vakfı Fuar Koordinatörü Osman Sarıköse, fuarın Kadir Gecesine kadar açık kalacağını açıkladı. Kitap fuarının yeniden Sultanahmet’e taşınması yayıncıları çok sevindirdi. Fuarın bu yıl çok daha büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

                   SOHBETLER UNUTULMADI

Öte yandan İstanbul’daki fuarla  birlikte özdeşleşen “Ramazan Sohbetleri” bu yıl da unutulmadı. ESKADER, her yıl olduğu gibi bu sene de Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda sohbetler düzenleyecek. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nden öğrendiğimize göre sohbetler, 21 Mayıs Pazartesi günü başlayacak 10 Haziran Pazar akşamına kadar (Kadir Gecesi) devam edecek. Sohbetler, Türkiye Diyanet Vakfı ve ESKADER işbirliğiyle her yıl düzenleniyor.

                   ANKARA’DA MELİKE HATUN CAMİİ’NDE

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar