Büyük Kültür Şöleni sona eriyor

Şair Cahit Zarifoğlu, vefatının 31. yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Şairin ailesi ve Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen anma töreninde, Zarifoğlu için...

Şair Cahit Zarifoğlu, vefatının 31. yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Şairin ailesi ve Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen anma töreninde, Zarifoğlu için çocuklar tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, törende yaptığı konuşmada, Zarifoğlu'nu çok sıcak bir günde defnettiklerini ve 31 yıldır kabri başında anmaya devam ettiklerini söyledi.

İstanbul Sultanahmet’te Ayasofya Meydanı bir ay boyunca büyük bir kültür şenliğine tanık oldu. 400 Yayınevi’nin stant kurduğu, 100 bin kitabın görücüye çıktığı, yazarlarının okuyucuları ile vedalaşması bugün.

İstanbul’da büyük bir kitap fuarı daha bugün sona eriyor. Tam 26 gün boyunca İstanbullular bu büyük kültür şölenine tanık oldular, nasibi olan ziyaret etti. 400 yayınevinin standlarını dolaştı, yaklaşık 100 bin kitabı gördü, inceledi. Hoşuna gidenleri seçti, edindi. Yazarı hazırsa imzalattı, fotoğraf çektirdi. Velhâsıl-ı kelâm yaklaşık bir ay boyunca Sultanahmet’te Ayasofya Meydanı’nda bu irfan sofrası açıldı. Kitapseverler bölük bölük gelip kitaplarla haşir neşir oldular. Tabii sadece kitap sergileri ve imza günleri yoktu, Diyanet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği fuarda ESKADER’in tam 20 gün boyunca düzenlediği “Ramazan Sohbetleri” de büyük ilgi gördü.

Beş gün sonra açılışı yapıldı

Şüphesiz her faaliyetin, her hizmetin noksanlıkları olabilir. 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın da vardı. Fuarın hizmet vermeye başladıktan beş gün sonra resmi açılışının yapılması iyi olmadı. Fuarı koordine edenlerin daha önce basın, Milli Eğitim ve diğer bazı kuruluşları ziyaret etmemesi de eksiklik hanesine sayılmalıdır. Ama bütün bunlara rağmen Beyazıt’tan Sultanahmet’e taşınan ve bu sene ilk olarak kitapseverlere bu mekânda hizmet vermeye başlayan fuar başarılıydı. Bazı gazetelerin köşe yazarları fuarı haksızca eleştirdi. Bu dostlarımız keşke sadece resmi açılışa muhabir gönderip küçük bir haber yaptırdıktan sonra bir daha fuarla ilgilenmeyen yazı yazdıkları gazete yöneticilerini de böyle cesurca eleştirebilseydi. O zaman daha hakperest olurlardı. Neyse, biz yine de yapıcı tenkitlerimizi yapmış olduk. Fuarın ardından ciddi bir değerlendirme yapılması önümüzdeki sene için gerekli, hatta elzemdir.

Bugün fuarın son günü

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 166 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.706 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar