Aydınlarımız Batılı Emperyalistleri sevmedi

TRT’nin yüzakı yapımlarından “Payitaht Abdülhamid” dizisini seyrediyoruz. 100 yıl önce istilacıların amacı ile bugün Türkiye’mizi kuşatma altına almak isteyenlerin zihniyeti hemen hemen aynı....

TRT’nin yüzakı yapımlarından “Payitaht Abdülhamid” dizisini seyrediyoruz. 100 yıl önce istilacıların amacı ile bugün Türkiye’mizi kuşatma altına almak isteyenlerin zihniyeti hemen hemen aynı. Dün İngiliz’di bugün İsrail maşalı Amerika. Gerçek aydınlarımız bu yüzden birbuçuk asırdır Batı’ya hiç güvenmediler. Ahmet Midhat Efendi, Mehmed Âkif, Yahya Kemal, Peyami Safa, Necip Fazıl, Cemil Meriç, Mümtaz Turhan, Kemal Tahir, Attilâ İlhan, Tarık Buğra, Ahmet Kabaklı ve Sezai Karakoç gibi büyük yazarlarımızın ve yerli aydınlarımızın hemen hemen buluştuğu ortak nokta, ‘yerli’lik ve ‘milli’likti. Bunun için çok sevildiler. Eserleri dün okundu, hâlâ çok okunuyor. Bugün ülkemizde emperyalist ülkelere karşı herkes tavırlı. Ama bir kesimden ses seda çıkmıyor. Sosyalist aydınlar sus pus olmuş. En ufak bir tepki yok. Hâlbuki bir zamanlar Amerikan emperyalizmine en şiddetli şekilde muhalefet edenler onlardı. Yoksa sol hakikaten Türkiye’de tükendi mi? Bazı kişilerin kümelendiği CHP’yi mi soruyorsunuz? O artık sol bir parti değil: Sağ koluna FETÖ’yü almış, sol koluna PKK’yı takmış, bütün varlığıyla da Batılı emperyalist ülkelere alkış tutan bir garip topluluğa dönüştü. Bu bataklıktan kurtulur mu, doğrusu pek ümidim yok. Ne diyorduk? Zulmün kalesi olan ve artık bütün dünyanın öfkesini kazanmaya başlayan ABD irtifa kaybediyor. Onunla birlikte Türkiye’deki bazı zihniyet sahipleri de net duruş sergileyemedikleri için tarihin ibret müzesine kaldırılacak gibi görünüyor.

Batı emperyalizmi İRTİFA kaybediyor

GEÇMİŞTE “Batı Emperyalizmi” denilince akla öncelikle İngiliz sömürgeciliği geliyordu. Zira “toprakları üzerinde güneş batmayan imparatorluk”, kan ve zulüm üzerine kurulmuştu. O ülkenin tarihinde böyle kirli sayfalar var da Fransızlar farklı mı? Almanlar da, İtalyanlar da, Sırplar da zulüm ve gözyaşı üzerine hükümranlıklarını kurdular ve insanlığa zulmettiler. Bugün bu sömürgeci emperyalist dünyanın öncüsü ise ABD veya kısaca Amerika’dır!

Durduk yerde kriz!

Tarafsız şirketlerin yaptığı araştırmalara göre Türkiye’de Amerika karşıtlığı yüzde 90’lara kadar ulaşmış. Ve milletimiz en büyük tehlike olarak bu ülkeyi görüyor. Peki haksız mı? ABD bugün sadece Türkiye’ye değil kara bastonu İsrail ile başta Ortadoğu olmak üzere dünyaya meydan okuyor. Bir anda Türkiye ile ipleri koparıyor. ‘Müttefik ülke’, yavuz hırsız misali kanlı ve alçak FETÖ’ye desteği farkedilince, bazı adamları suçüstü yapılıp gözaltına alınınca feryat etmeye başlıyor ve Türkiye ile bir anda köprüleri atıyor. Durduk yerde ‘vize krizi’ni ortaya çıkarıyor. Hem dindaş, hem soydaş, hem kardaş olan Arap ülkeleri arasına fitne sokarak bağımsız ülke kalmak isteyen Katar’ı komşularının eliyle cezalandırmaya çalışıyor. Binbir hesap içinde aniden İran’ı ‘terör destekçisi’ ilan etmeye kalkıyor ve halkına hakaretler yağdırıyor.

Osmanlının zulmü yoktur

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.707 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar