Ayasofya meydanı kitaplarla canlandı

İSTANBUL’un her Ramazan ayında gerçekleşen büyük kitap fuarı, ilgi çekmeye ve takdir görmeye devam ediyor. Asıl doğduğu semte Sultanahmet’e dönen ve Ayasofya Meydanı’nı şenlendiren fuarın...

İSTANBUL’un her Ramazan ayında gerçekleşen büyük kitap fuarı, ilgi çekmeye ve takdir görmeye devam ediyor. Asıl doğduğu semte Sultanahmet’e dönen ve Ayasofya Meydanı’nı şenlendiren fuarın yeni yerinden yayıncılar da kitapseverler de çok memnun. Fuarın önümüzdeki yıllarda da aynı yerde devam etmesi bekleniyor. Bu sene 37. gerçekleşen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, her geçen yıl eksiklerini tamamlıyor ve daha kusursuz bir hâle geliyor.

Kaynaşma sağlanıyor

Kitap fuarlarının en büyük özelliği insanlar arasında kaynaşmayı sağlamasıdır. Dostları buluşturuyor, aralarındaki muhabbeti ziyadeleştiriyor. Şu anda Sultanahmet’te Ayasofya Meydanı’nda devam eden Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı da benzer buluşmalara sahne oluyor. Uzun yıllardan beri görüşememiş ve bir araya gelememiş olanlar, kitap sevdasıyla geldikleri fuarda tanıdıklarıyla karşılaşıyor ve hasret gideriyorlar. Okuyucularla yazarlar ve yayıncılar arasındaki samimi diyaloglar ise büyük önem arzediyor.

Gürbüz Azar fuardaydı

Fuarda genç yazarların yanısıra usta yazarları da her zaman görmek mümkün. Bâbıâli’den Geçen Adamlar isimli eseriyle Cağaloğlu ve kültür dünyamızdaki  güzellikleri derleyip toplayan ve okuyuclarına anlatan kıymetli gazeteci, ressam, grafiker, yazar ve gönül insanı Gürbüz Azak da Cuma günü Sultanahmet’te kitap fuarındaydı. Gürbüz Azak cumadan sonra Damla Yayınevi standı önünde Mihrabad Yayınları’ndan çıkan eserlerini dostlarına ve okuyucularına imzaladı. Aynı standda dün Hasan Basri Bilgin vardı, bugün ise Elif Sönmezışık okurlarıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacaklar. Mustafa Uslu, Ali Erkan Kavaklı, İhsan Süreyya Sırma, Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Nidayi Sevim, İbrahim Özgün de imza programlarına katılanlar arasındaydı. Önümüzdeki günlerde imza programı düzenlenecek olan yazarlar arasında Zafer Bilgi, Ahmet Maraşlı, Üstün İnanç ve Murat Başaran da bulunuyor.

Ayasofya sohbetleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 166 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.706 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar