Yeniden ve her daim Bismillah

Biz bir davanın neferleriyiz. Bize durmak yakışmaz. Bize üzülmek yakışmaz. Biz Kutsal Kitabımızın buyruklarına inanırız.  O ki Kur’an-ı Kerim, “Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde...

Biz bir davanın neferleriyiz. Bize durmak yakışmaz. Bize üzülmek yakışmaz. Biz Kutsal Kitabımızın buyruklarına inanırız. 

O ki Kur’an-ı Kerim, “Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Allah bilir siz bilemezsiniz” diyor, bize düşen sadece amenna demek.

Bazen bir şerden hayır doğar. Bazen hayır bildiklerimizden de şer... Hep böyle inandık. Hep böyle yaşadık. Bir musibetin bazen bin nasihattan evla olduğuna inandık. Sabrettik.

İnançla sabır, büyük fetihlerin kapısını açar zira.

İmtihan ediliyoruz

Türlü imtihanlardan geçtik. İktidar da bir imtihandı. Bugün başka türlü bir imtihanla yüz yüzeyiz. Bize düşen gerekli dersi çıkarmaktır. Halkımız her şeye rağmen arkamızda duruyor.

Sorun halkımızda değil.

Yanlışlardan ders çıkaracağız

Görünen o ki bir yerde yanlış yapmışız. Halkla olan ilişkilerimizde bir sorun var.

Yeis bize yakışmaz. Ama yanlışlarımızı görerek yeniden bismillah deyip yola koyulacağız. Kibre de, kibirlilere de aramızda yer vermeyeceğiz. Bizi iktidara taşıyan kimsesizlerin kimi olmaya devam edeceğiz. Kendimizi yeni baştan onaracağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… 26 Nisan 2024 | 653 Okunma Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.193 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.366 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar