Tatar'ın kazanması ne anlam ifade ediyor?

Kıbrıs’ta kesinlikle yeni nesil bir siyasete ihtiyaç vardır. Siyasetçiler arası bir iletişimle beraber doğrudan toplumla ve yeni nesille kurulacak sağlıklı bir iletişim çalışmasına ihtiyaç var.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 18 Ekim Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini Ersin Tatar’ın kazanmasının taşıdığı anlamı iyi bilmek lazım.

Kıbrıs’ın Kuzeyinde gerçekleşen bu değişim alelade bir seçim olmadığı gibi sadece ve yalnızca bir koltuk değişiminden de ibaret değildir.

Bu seçimle ortaya çıkan değişimin tarihi önemi vardır.

Öncelikle ve önemlilikle şunu vurgulamakta yarar var: Tatar’ın şahsında somutlaşan zihniyet, Akıncı’nın sadece zihniyetini değil Akıncı’ya malum güçlerin biçtiği rolü de tarihe uğurlamak gibi önemli bir yeni olguya işaret etmektedir.

Kıbrıs Türk halkının Akıncı üzerinden Kıbrıs Türklerine kaybettirecek ve KKTC üzerinden Türkiye’ye uzanacak komployu boşa çıkartan ferasetini alkışlamak gerek.

Başka türlüsü olsaydı, yani eski Cumhurbaşkanı kazanmış olsaydı Kıbrıs’ı her anlamda kaybetmiş olacaktık. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 295 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.192 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar