Siz nasıl Atatürk’ün askerleri siniz?

Sözcü gazetesinin müptezel yazarı, referandumda “evet” diyenleri aşağılayan bir yazı kaleme almış. Daha önce de bu müptezel yazarın AK Parti’ye oy veren halkı, “bidon kafalı” ve...

Sözcü gazetesinin müptezel yazarı, referandumda “evet” diyenleri aşağılayan bir yazı kaleme almış.

Daha önce de bu müptezel yazarın AK Parti’ye oy veren halkı, “bidon kafalı” ve “göbeğini kaşıyan adam” diye aşağıladığını biliyoruz.

Seçkinci geçinen fikir ve edep yoksunu bu müptezel yazar, şimdi de kalkmış referandumda “evet” diyecek olanları tahkir ve tezyif ediyor.

Tam kendisine yakışır aşağılık bir üslupla…

Mecburen alıntılamak zorunda kaldığım şu hayasız ifadeleri için lütfen bağışlayınız:

“Evet-Hayır; g.tünün kılı olurum ile cumhuriyetin aydınlık bireyleri arasındadır.

Evet-Hayır; şu yalaka şaklaban ile Atatürk’ün askerleri arasındadır.

Evet-Hayır; cehalet ile ilim arasındadır.”

* * *

O müptezel yazarın cahil diye suçladığı, halkımızın kahir ekseriyetini oluşturanlardır.

Tipik bir aydınlanmacı-jakoben-pozitivist-seçkinci zihniyetin düzeysiz ve derinliksiz bir temsilcisi olan müptezel yazarın içinden çıktığı halkı bu denli aşağılaması elbette anlaşılabilir bir şeydir.

Başka türlüsü varlık nedenini inkâr anlamına gelir çünkü.

Biz bu zihniyet sahiplerini, o iktidar oldukları tek parti döneminden çok iyi tanıyoruz.

Gerici-cahil-yobaz diye tanımladıkları dindar halk yerine, kafalarında kurguladıkları “modern” bir toplum yaratmak için neler yapıp ettiklerini çok iyi biliyoruz.

“Halk için halka rağmen” biçiminde formüle edilen bu aydınlanmacı-seçkinci-jakoben- modernleştirmeci anlayışın, CHP marifetiyle nasıl ete kemiğe büründürüldüğünü de milletimiz çok iyi biliyor olmalı ki çok partili hayata geçtiğimiz günden beri bu zihniyet mensuplarına iktidar yüzü göstermedi.

Bu gidişle hiç göstermeyecek de…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 296 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar