Silah zoruyla değil, inandığımız için...

PKK/HDP canibi, Erdoğan/AK Parti düşmanlığını gerekçelendirmekte zorlandığı için yalan üstüne yalan savuruyor. En çok kullandığı yalanlardan biri de işte bu: “Recep Tayyip Erdoğan ve AK...

PKK/HDP canibi, Erdoğan/AK Parti düşmanlığını gerekçelendirmekte zorlandığı için yalan üstüne yalan savuruyor.

En çok kullandığı yalanlardan biri de işte bu:

“Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti silahlarımızın gücü sayesinde bu adımları atma mecburiyetinde kaldı.”

Geçenlerde A haber’de Banu El bu yalan üzerinden yapılan gerekçelendirmenin nasıl asılsız olduğunu bir örnek üzerinden gösterdi. Banu El’in gösterdiği örnek, bizzat kaleme aldığım “Kürt Raporu”na dair olduğu için bir çift söz söylemem zorunlu oldu.

1991’de R. Tayyip Erdoğan’ın danışmanıydım. Kendisine Kürt meselesiyle ilgili 22 sayfalık bir rapor hazırlamıştım. O raporda sorunun tarihsel süreç içinde bugüne nasıl taşındığını anlattıktan sonra sorunun çözümü için gerekli önerileri de sıralamıştım. Erdoğan’ın bütünüyle onayladığı ve arkasında durduğu o rapor, rahmetli Erbakan hocamız tarafından da büyük bir beğeniyle karşılanmıştı. Banu El’in dediği gibi Erdoğan iktidara geldikten sonra o rapordaki önerilerin tümünü hayata geçirdi.

Yani inandığı şeyi yaptı. PKK silahlarının dayatmasıyla değil, 1991’de onaylayıp savunduğu o rapordaki önerileri hayata geçirdi. Bu yüzden MHP’nin şiddetli saldırılarına maruz kaldı. Ama R. Tayyip Erdoğan gönülden inandığı şeyi çekinmeden yaptı. Silah zoruyla değil, zaten inandığı adımları attı. Erdoğan’ın PKK silahlarının dayatmasıyla mecbur kaldığı için adım attığı iddiası kocaman bir yalan. Bu yalanı böyle bir örnek üzerinden gündemleştirdiği için A haber’in başarılı moderatörü Banu El’e çok teşekkür ederim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 1.860 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 300 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.194 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar