Kürtler PKK’ya karşı özerklik ilan etmeli!

PKK asıl Kürtlere zarar veriyor. Kürtlerin yaşadığı yerler tekrar PKK sayesinde virana dönüyor. AK Parti iktidarı döneminde mamur hale getirilen o coğrafyada Vandallık kol geziyor. Kürtlerin yaşadığı...

PKK asıl Kürtlere zarar veriyor. Kürtlerin yaşadığı yerler tekrar PKK sayesinde virana dönüyor. AK Parti iktidarı döneminde mamur hale getirilen o coğrafyada Vandallık kol geziyor. Kürtlerin yaşadığı şehirler ne hale getirildi! Yazık değil mi?

PKK Kürtler üzerinde silahlı bir baskı rejimi kurmaya çalışıyor. Kendinden olmayan Kürtlere karşı korkunç bir mezalim uyguluyor.

90’lı yıllarda devlet adına zorbalık yapan bazı güçler dolayısıyla Kürtler bölgeden hicret etmek zorunda kalırlardı. Şimdi tam tersi, PKK’nın eli silahlı zorbaları yüzünden Kürtler bölgeyi terk ediyor. PKK sadece kan kusmuyor. Mutsuzluk ve umutsuzluk kusuyor.

Kürtler artık mutlu değil. Kürtler artık umutlu değil. Sadece bölgede değil. İstanbul, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerde de. Çözüm süreci için HDP’ye oy verenlerin pek çoğu çözüm sürecinin PKK/HDP tarafından buzdolabına kaldırılmasından son derece rahatsız.

Çözüm sürecini isteyenler o yüzden bu seçimde yüzünü Kandil’den/HDP’den çevirmelidirler. Başka türlüsü tamamen kötücül bir durumun ortaya çıkması anlamına gelir. AK Parti’nin olmadığı bir iktidar seçeneği sadece çözüm sürecinin ölümünü değil Kürtlerin daha fazla kaybetmesini de beraberinde getirecektir.

Seçim sonrasındaki süreçte bu görüldü. Muhalefet partilerinin pozisyonları belli...

MHP bütünüyle karşıtlık siyaseti izliyor. CHP o ırkçı-Baasçı genleri dolayısıyla hiçbir açılım yapamaz. Sözde yapacağını söyler ama o asıl 6 ok zihniyeti dolayısıyla yeni bir inkâr siyasetini rafine bir biçimde sürdürür.

HDP’nin tek başına iktidara gelme şansı yok. HDP’nin AK Parti’yi aşağıya çeken siyaseti, kaçınılmaz olarak çözüm sürecine de Kürtlere de kaybettiriyor. Barajı aşması halinde çözüm sürecini daha derinlikli sürdüreceğini söyleyen ve Kandil’e silah bıraktığını açıklayan HDP seçim sonrasında cim karnında nokta olmadığını gösterdi.

Sahi bu HDP’nin Kürtlere ne yararı oldu? Safi zarar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar