Kongre’de Uhud’a vurgu niyeydi?

AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmaya Başkan Erdoğan’ın Peygamberimizin Uhud’daki duasından hareketle yaptığı dua damgasını vurdu.  Bu duanın sırrını iyi...

AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmaya Başkan Erdoğan’ın Peygamberimizin Uhud’daki duasından hareketle yaptığı dua damgasını vurdu. 

Bu duanın sırrını iyi anlamak lazım. Uhud’u anlamadan ve Uhud’dan dersler çıkarmadan varılacak bir yol yoktur elbette. Derin ve ölümcül bir yenilgiye götüren süreçler Uhud imtihanında saklıdır. Uhud’dan çıkarılan dersler ise sonraki büyük zaferlerin önünü açmıştır. 

Başkan Erdoğan’ın Uhud duasını konuşmasının mihverine oturtması elbette anlamlıdır. Bunun analizine geçmeden önce Başkan Erdoğan’ın konuşmasında vurgu yaptığı iki önemli başlığa değinmek isterim. Çünkü her iki başlık üzerinden verdiği mesajlar, AK Parti hareketinin asıl ruhunu, yani varlık nedenini oluşturuyor. 

Bir: Meydan okuma. 

İsi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar