Kim diktatör, kim faşist?

CHP’liler sabah akşam Cumhurbaşkanımız için “diktatör” ve “faşist” diyorlar. Böyle dedikleri için tutuklanmıyorlar. Ama öyle bir algı oluşturuyorlar ki sanki böyle dedikleri için insanlar...

CHP’liler sabah akşam Cumhurbaşkanımız için “diktatör” ve “faşist” diyorlar.

Böyle dedikleri için tutuklanmıyorlar. Ama öyle bir algı oluşturuyorlar ki sanki böyle dedikleri için insanlar tutuklanıyorlarmış gibi!

Oysa gözaltına alınıp tutuklananlar Cumhurbaşkanına hakaretten ve küfürden tutuklanıyorlar. Mevcut yasalarımız böyle öngördüğü için.

Cumhurbaşkanımız için de, başkaları için de pekâlâ “diktatör” ve “faşist” diyebilirsiniz. Böyle bir özgürlüğün olmadığını söylemek kocaman bir yalan. Ama asla hakaret edemezsiniz, zinhar küfürler yağdıramazsınız... Böyle yaparsanız işte o zaman yasalar neyi öngörüyorsa o yapılır.

***

Bu CHP’lileri anlamak gerçekten zor. Bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor. Bir gün önce gazetecileri ziyaret edip basın ve düşünce özgürlüğünden söz eden, hatta daha ileri giderek beylik laflarla her türlü düşünce yasağına karşı direnme hakkından bahseden CHP Grup Başkanvekillerinden biri, bir bakıyorsunuz ertesi gün kalkıp etrafına topladığı onlarca milletvekili ile TRT’yi basmaya gidiyor.

Tam bir eşkıyalık örneği sergiliyorlar. Mafyoz ağızlarla hakaretler ve küfürler yağdırıyorlar. Neymiş efendim, TRT nasıl olur da bir programında tek parti dönemini eleştirirmiş! Tabii onlar öyle demiyorlar, şöyle diyorlar: “Nasıl olur da Atatürk’e ve İnönü’ye hakaret edilir.”

Oysa ortada hakaret filan yok. Sadece tek parti faşizmine bir ayna tutuluyor. Bu çerçevede “Milli Şef”in eleştirilmesinden daha doğal ne olabilir ki?

Ortada Atatürk’e en ufak bir eleştiri veya hakaret söz konusu değilken CHP’li o azgın güruhun kalkıp bu yalan iddia üzerinden TRT Genel Müdürü’nün odasını bir eşkıya edasıyla basıyor olmaları gerçekte basın ve düşünce özgürlüğüne ne denli önem verdiklerini gösteriyor…

***

Şimdi biraz soluklanıp serinkanlı konuşalım…

Hakaret kötüyse niye sabah akşam Cumhurbaşkanımıza hakaretler ve küfürler yağdırıyorsunuz?

“Diktatör” ve “faşist” tanımlaması sizin lügatınızda “hakaret” sayılıyorsa siz niçin aynı “hakareti” her Allah’ın günü, neredeyse uykularınızda bile bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı için yapıyorsunuz?

İnsanda az biraz tutarlılık olur değil mi?

Bu CHP yöneticilerinde ne ilke var, ne de tutarlılık.

Siyasi ahlak ise hak getire…

Ankara’nın göbeğinde haydutluk yapmayı marifet bilen bir siyasi anlayışa sahipler…

Demek ki iktidar olurlarsa hiç kimse kendilerine tek laf edemezler.

Tıpkı geçmişteki tek parti dönemlerinde olduğu gibi…

***

“Diktatör” ve “faşist” diye haksızca ve hakaretamiz bir dille suçladıkları Erdoğan döneminde istediklerini söyleyebiliyorlar.

Hatta istediklerini de yapabiliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 296 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar