Kaos ve iç savaş

Meclis’te tarihi anlara şahitlik ediyoruz. Yürütme alanındaki ikiliğe yaslanan “sistemik krizi” aşmak için getirilen anayasa değişikliği teklifi üzerinden kopartılan fırtına hakikaten ibretâmiz. CHP...

Meclis’te tarihi anlara şahitlik ediyoruz. Yürütme alanındaki ikiliğe yaslanan “sistemik krizi” aşmak için getirilen anayasa değişikliği teklifi üzerinden kopartılan fırtına hakikaten ibretâmiz.

CHP gerdikçe geriyor.

Grup Başkanvekili alenen, “Bu anayasa değişikliği beraberinde iç kaosu ve savaşı getirir!” demekten kaçınmadı. CHP Genel Başkanı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan’a, “Bu teklifi geri çekerseniz ortam yumuşar” dedi. CHP’nin dediği özetle şudur:

“Bu teklifi geri çekmezseniz, kaos ve iç savaş olur.”

Dahası ve en fenası, bunun müsebbibinin de AK Parti olacağını söyleyen CHP sözcülerinin, giderek darbe meselesinde de daha aleni bir biçimde Fetullahçıların safına kendilerini yerleştirdiklerini gösteriyor.

Darbeye “tiyatro/senaryo” diyen Fetullahçı argüman giderek CHP’nin resmi söylemine dönüşüyor. Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” söylemi bunun ifadesi sadece. CHP sahiden çok tehlikeli oynuyor. “Kaos ve iç savaş” söyleminin yanına iliştirdiği “kan çıkar!” tehdidi artık tahammül sınırlarını aşıyor.

***

Meclis iradesi üzerine ipotek konulmak isteniyor. Meclis’in neyi yapıp yapmayacağına veya milletin temsilcilerinin neyi çıkarıp çıkarmayacağına CHP’nin başını çektiği eski Türkiye artıkları karar verecekse, o zaman demokrasiden söz etmek anlamsızlaşır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 296 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar