İslamcılık ölmedi, asıl sen öldün...

Gülenistleri son zamanda İslamcılık merakı saldı. Ağıt yakmaya başladılar el birlik: “İslamcılık öldü.” Seviniyorlar besbelli ama nedense takiyye yapıyorlar, üzülüyorlarmış gibi....

Gülenistleri son zamanda İslamcılık merakı saldı. Ağıt yakmaya başladılar el birlik: “İslamcılık öldü.”

Seviniyorlar besbelli ama nedense takiyye yapıyorlar, üzülüyorlarmış gibi. Seviniyorlar çünkü bu tez üzerinden Erdoğan’ı yıpratmak ve itibarsızlaştırmak istiyorlar.

Dedikleri şu ezcümle: “İslamcılığı Erdoğan bitirdi.”

Hayatlarında hiç İslamcı olmamış, en fenası İslamcılığı muzır bir anlayış olarak kabul ettiği için İslamcılıkla mücadeleyi farz telakki eden Gülenistler, Ali Bulaç’ın sağladığı argumanlar üzerinden ahlaksızca bir takiye örneği sergiliyor.

Önce şunun cevabını verin: Siz İslamcılığın ölmesinden memnun musunuz değil misiniz?

Birincisi, AK Parti kendini hiçbir zaman “İslamcı” olarak nitelemedi. İkincisi, Erdoğan kendini “İslamcı bir parti”nin lideri olarak tanımlamadı. Üçüncüsü, Erdoğan liderliğinin kıymetini İslam dünyasının değme liderleri ve düşünürleri pekala biliyorlar. Erdoğan İslamcılığı öldüren bir lider olmuş olsaydı İslam dünyasındaki liderler ve Müslüman halk nezdinde bu kadar çok sevilip sayılmazdı değil mi?

***

Ali Bulaç kendini de, zamanla değişen kendi İslamcılığını da öldürmüş olabilir. Erdoğan’a duyduğu kişisel nefret üzerinden İslamcılık analizi yapmak, en fenası da Erdoğan’ı o malum çevrelerin yaptığı gibi “düşmanlaştırma”ya çalışmak İslamcı anlayışa ve ahlaka sığmaz.

Ali Bulaç kişisel nefretine ve düşmanlığına artık İslamcılık ideoloji giydirmekten vazgeçsin. Kafasına göre İslamcılık tarifi yapıyor, sonra zamanla kendisi değiştiriyor. Her dönemde de nedense İslamcılığın sahici ideologu ve aktörü kendisi oluyor. Herkes İslamcılıktan caysa bile bir tek o caymıyor. Herkes dünyevi nimetler üzerinden İslamcılığı satsa bile bir tek kendisi satmıyor.

İslamcılığın Bulaç’tan neler çektiğini anlatırsam söz uzayıp gider. Birbirimizi pekala iyi tanırız. Paralelin/Pensilvanya’nın İslamcısına dönüşmüş olması kendi bileceği bir iş ama dünyevi nimetler üzerinden veya dünyevileşmek iddiaları üzerinden Erdoğan ve eski dava arkadaşlarına kara çalmaya çalışırsa hakkımızı helal etmeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.364 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 298 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 505 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.089 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar