İktidara mecbur ve mahkûm değiliz

Hiç kimse yanlış hesap yapmasın. Biz dış ve iç tehditler dolayısıyla ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağımızı söylerken birileri iktidara mecbur ve mahkûm olduğumuzu zannediyor. Biz iktidar...

Hiç kimse yanlış hesap yapmasın. Biz dış ve iç tehditler dolayısıyla ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağımızı söylerken birileri iktidara mecbur ve mahkûm olduğumuzu zannediyor.

Biz iktidar hırsıyla yanıp tutuşmuyoruz.

Sadece milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradenin boşa gitmemesi, en önemlisi de Türkiye’nin ekonomik anlamda Yunanistan’a, siyasi anlamda da Suriye’ye dönüşmemesi için her türlü uzlaşıya ve fedakarlığa açık olduğumuzu söylüyoruz.

Galiba muhalefet partileri bu tavrımızı yanlış okuyor olmalı ki bize ilkelerimizle bağdaşmayan dayatmalarda bulunabilecekleri zannına kapılmış bulunuyorlar.

Aldıkları oy oranına bakmaksızın bol keseden atıp tutan o partiler bilsinler ki biz hükümet olmak için asla ilkelerimizden taviz vermeyiz. Herkes aklını başına devşirsin. Doğru oturup doğru konuşsun.

***

Başbakanımız gayet anlaşılır bir netlikle söyledi: Muhalefet partileri şayet ne pahasına olursa olsun iktidar kurma hırsı içinde olduğumuzu zannediyorlarsa yanılıyorlar. Dahası, AK Parti’nin böyle bir mecburiyet içinde olduğu için her türlü dayatmaya açık olduğunu varsayıyorlarsa kesinlikle yanılgı içindeler. Asla böyle bir arayış içinde değiliz. Asla iktidar hırsıyla yanıp tutuşmuyoruz. Ve asla ne pahasına olursa olsun iktidar kuralım arayışı içinde değiliz.

AK Parti-Hükümet denklemi üzerinden bu türden yanlış hesaplar kuranlar varsa hiç heveslenmesinler.

Ülkeye kaybettirecek siyasi taktikler ve ayak oyunları içine de girmesinler.

“Ver Bilal’i, al koalisyonu!” tarzında saygısız ifadeler sahiplerini küçültür. Siyasi cüssesine ve milletten aldığı oy miktarına bakmadan “dönüşümlü başbakanlık” tarzı dayatmalarda bulunanlar bilsinler ki AK Parti asla milletin kendisine verdiği iradeyi yere çalmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.364 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 298 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 505 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.089 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar