HDP’nin kıblesi ile Kürtlerin kıblesi farklı

HDP Eşbaşkanının Kabe-Taksim metaforu üzerinden ortaya koyduğu anlayış, bizim kaç zamandır söylediğimiz “HDP üzerinden Kürtler CHP’lileştirilmek isteniyor” iddiasının bir...

HDP Eşbaşkanının Kabe-Taksim metaforu üzerinden ortaya koyduğu anlayış, bizim kaç zamandır söylediğimiz “HDP üzerinden Kürtler CHP’lileştirilmek isteniyor” iddiasının bir kanıtı.

CHP’nin “Kabe Arab’ın olsun, Çankaya bize yeter!” zihniyetinin HDP versiyonu bu: “Kabe Müslümanların olsun, Taksim bize yeter!”

Biz dedikleri “işçiler” yani...

Kabe’nin Müslümanlar için ifade ettiği kutsalın tıpkısının aynısının Taksim üzerinden işçiler için aynı anlama sahip olduğunu söyleyen o eşbaşkanın ideolojik olarak durduğu yerin cehaletle dolu olduğu da ortada.

Çünkü o eşbaşkan Yahudiler için Kudüs’ün de kutsal olduğunu söylüyor. Doğrudur, Yahudiler için de Kudüs kutsaldır ama Kudüs Müslümanlar açısından daha bir kutsaldır. Çünkü Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’tür. Kabe’yi Müslümanlara, Kudüs’ü Yahudilere tahsis eden bu anlayışın Filistin meselesine nasıl baktığı da ayan beyan ortada. Geçmişte Filistin üzerinden ahkam kesen bir hareketin bugün İsrailci bir anlayışa savrulması ayrıca dikkat çekicidir.

PKK ‘İşçi Partisi’ olursa HDP’nin de kıblesi farklı olur

PKK’nın Türkçe açılımını hatırlatmakta yarar var: “Kürdistan İşçi Partisi.”

PKK “İşçi Partisi” olursa HDP’nin kıblesi de Taksim olur elbet. PKK’da kaç işçi vardır bilmem, HDP’nin bünyesinde de kaç işçinin üst yönetimlerde yer aldığını da... Ama PKK/HDP’nin “işçi partisi” söyleminden koyu Marksist-sosyalist bir hareket olduğunu herkes bilir...

PKK/HDP’nin “Kürt partisi” iddiası kendi ideolojik tezleriyle aykırılık oluşturur.

Eğer siz sahiden Marksist-Sosyalist bir anlayışı esas alıyorsanız enternasyonalist olursunuz, kaba milliyetçi değil!

Başka bir deyişle, salt milliyetçiliğe yaslanan bir anlayışı elinizin tersiyle itersiniz.

PKK/HDP kendi ideolojik iktidarı için “Kürtlük” iddiasına yaslanmakta hiçbir beis görmezken, “işçi partisi” iddiası üzerinden de başka hamleler geliştiriyor.

Oysa PKK/HDP ne sahiden “Kürt partisi”dir, ne de “işçi partisi”...

Sovyetlerde iktidarı işçiler adına devralan ve koyu totaliter-otoriter bir rejim kuran yoldaşların ideolojisi ne ise PKK/HDP’nin de ideolojisi odur.

Stalin nasıl milyonlarca yoldaşını katletmekte bir sakınca görmemişse PKK da kendinden olmayan Kürdü imha etmekte hiçbir sakınca görmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 296 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar