HDP'de Erdoğancılar mı var?

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’tan öğrenmiş olduk. Meğer HDP içinde Erdoğancılar/Erdoğanseviciler varmış! Önce Demirtaş’ın ne dediğine bakalım. Sonra üstünde...

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’tan öğrenmiş olduk.

Meğer HDP içinde Erdoğancılar/Erdoğanseviciler varmış!

Önce Demirtaş’ın ne dediğine bakalım.

Sonra üstünde konuşuruz.

İşte tamıtamına dediği:

“Parti içinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı. Bunlar gizli Erdoğancılar'dı aslında. Bizden çok Erdoğan’ı sevip sayarak, AKP ile ilişki kurarak, AKP’ye neredeyse yalakalık yaparak sorunun çözüleceğine inanıyordu bu tipler. Zaten bunların eski milletvekili olmasının da nedeni budur.”

Söylenenler gayet açık. Demirtaş’ın kendi parti geleneğinde bir ilk anlamına gelecek parti içi kavgayı bu denli açığa vurması önemle not edilmelidir. Bu açıklama HDP içinde yaşanan derin siyasi krizin bir göstergesidir. HDP belki de tarihinde ilk defa kendi içinde ciddi bir siyasi tartışma yaşıyor. Bu tartışmanın derin bir kırılma boyutuna eriştiği, yani krizi aşarak kırılmaya dönüştüğü Demirtaş’ın bu tepkisinden rahatlıkla anlaşılabilir. Böyle olmamış olsaydı partinin genel başkanı sıfatıyla böyle bir açıklama yapılmazdı.

Demirtaş’ın söylediklerinde doğruluk payı var mı? Kuşkusuz yok. Demirtaş yeni bir algı operasyonu yapıyor.

Görünen o ki kendi liderliğine ve başını çektiği Kan-dilci siyasete çözüm süreci bağlamında itiraz yönelten arkadaşlarını bu sözleriyle başka türlü göstererek hem mahkum ediyor, hem de siyaseten infaz ediyor.

Bahçeli’nin muhalif adaylar için geliştirdiği söylemin Demirtaş’taki karşılığı bu işte…

Demirtaş Kandil çizgisindeki militan kitleye çözüm süreci bağlamında yeni bir tarz-ı siyaset önerenleri açıkça hedef gösteriyor.

Bu örtük bir “ihanet” ve “sapma” suçlamasıdır.

***

Demirtaş’ın bu açıklaması bize apaçık şunu gösteriyor: HDP içinde iki tarz-ı siyaset artık gizlenemeyecek bir biçimde karşı karşıya gelmiş bulunuyor.

1- Kandil’in başını çektiği hendek/silah siyaseti.

2- Öcalan’ın temsil ettiği siyasi mücadele anlayışı.

Kandil ile İmralı çizgisi ilk defa bu kadar aleni bir biçimde karşı karşıya gelmiş bulunuyor.

Demirtaş gayet açıktır ki sırtını Kandil’e dayıyor.

Demirtaş’ın etrafında kümelenenlerin kim olduklarını bilmek hiç de zor değil…

Figen Yüksekdağ MLKP adına partide bulunuyor.

Kürkçü gibi İslam’a düşman eski sol/sosyalist sekteryan gelenekten gelen isimler…

Ve bir kısım siyasi ikbalini Kandil çizgisinde arayan, sosyalist/Baasçı Kürt siyasetçileri…

Demirtaş’la birlikte hareket eden bu gezici klik, Kandil’den talimat alarak hem çözüm sürecini sabote ettiler hem de çözüm sürecinin mimarı olan Erdoğan’ı düşmanlaştırarak kanlı bir sürecin önünü açtılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 301 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar