FETÖMETRE gibi ADAYMETRE mi icat etsek?

Aday adaylık süreci ilginçtir. İlan edilen ücreti yatıran herkes aday adayı olabiliyor. Ne yazık ki bir eleme sistemi yok.  Bir bakıyorsunuz hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan kişiler kalkıp itibarlı partiler...

Aday adaylık süreci ilginçtir. İlan edilen ücreti yatıran herkes aday adayı olabiliyor. Ne yazık ki bir eleme sistemi yok. 

Bir bakıyorsunuz hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan kişiler kalkıp itibarlı partiler üzerinden kendilerine belirli bir süre boyunca itibar kazandırmaya çalışıyorlar. İsimlerini tedavüle sokuyorlar. Partilerin platformlarında görücüye çıkıyorlar. Teşkilatları dolaşıyorlar. Şayet paraları varsa bu süreçte bolca reklamlarını yapıyorlar. 

Birçoğu aslında aday gösterilmeyeceğini pekâlâ bilir. Ama dediğim nedenlerle aday adaylığı sürecine dahil olurlar. Milletvekilliği seçiminde de belediye seçiminde de aynı kişileri karşınızda bulursunuz. 

Bunların bir kısmının bu tercihi bilinçlidir. Ve belli bir amaca matuftur. 

Özellikle iktidar partisinden aday adaylığı başvurusunda

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 296 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar