Etnisist dilin tuzağına düşmeyelim

Suriye’nin Kuzeyindeki gelişmeler ziyadesiyle tehlikeli. Belli ki bölgeyi dizayn etmek isteyen malum güç odakları PKK üzerinden Türkiye’nin de içini oymak istiyorlar. IŞİD’i bir tehdit unsuru olarak sahaya süren...

Suriye’nin Kuzeyindeki gelişmeler ziyadesiyle tehlikeli.

Belli ki bölgeyi dizayn etmek isteyen malum güç odakları PKK üzerinden Türkiye’nin de içini oymak istiyorlar.

IŞİD’i bir tehdit unsuru olarak sahaya süren güçler, şimdi IŞİD üzerinden PKK’yı bölgesel bir güç olarak meşrulaştırıp hem PKK’ya bir iktidar alanı açıyorlar, hem de PKK’yı Türkiye’ye karşı bir sopa olarak kullanıyorlar.

HDP’nin AK Parti hükümetine karşı bir proje olarak aynı güçler tarafından nasıl kullanıldığı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bu gelişmelerin seçim sonrasına denk gelmesi asla tesadüfle izah edilemez.

***

Türkiye’nin Kürtleri bir bütün olarak önce AK Parti’den kopartılmak isteniyor. Akabinde bölge  PKK/HDP marifetiyle Türkiye’den ayırtılmak isteniyor. Kobani gibi bir kantonlaşma sürecinin yapı taşları bir bir örülüyor.

AK Parti’nin düne kadar Kürtleri HDP’den daha fazla ve ağırlıklı olarak temsil eden bir parti konumunda olması aynı zamanda bölgeyi de tutan bir faktör olarak önem arz ediyordu.

Şimdi bu temsilin el değiştirmiş olması, sadece AK Parti açısından değil asıl Türkiye açısından çok büyük riskler içeriyor.

Tam da bu süreçte malum güçlerin PKK hattını genişletip tahkim eden bir siyaset izlemeleri elbette manidardır.

***

Demek istediğim şey şu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 1.920 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 301 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.195 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar