Ekonomik tetikçiler ve çakallar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkemizin ekonomisine yönelik malum uluslararası güçlerin, yani “üst aklın” sistemli ve bilinçli bir operasyon çektiğine dikkat çekerken, doların yükselişini bu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkemizin ekonomisine yönelik malum uluslararası güçlerin, yani “üst aklın” sistemli ve bilinçli bir operasyon çektiğine dikkat çekerken, doların yükselişini bu bağlamda sürdürülen “ekonomik terör”e bağlamıştı ya, o cehalette sınır tanımayan malum siyasetçiler sahne almışlardı hemen.

 “Yok öyle bir şey... Şimdi de Cumhurbaşkanı kalkmış, cebinde doları olan vatandaşları terörist ilan ediyor!” demişlerdi.

Onlara “üst aklın” emrinde “ET” diye bir yapılanmanın olduğunu söylerseniz, inanmadıkları gibi aklınızla da alay ederler.

Dahası sizi itibarsızlaştırmaya çalışırlar akıllarınca.

Öyle ya, “üst akıl diye bir şey yok. O sizin uydurmanız” deyip duran siyasetçi ve gazeteci esnafına bir de “ET” diye bir yapılanmanın olduğunu anlatmanız mümkün mü?

ET, yani ekonomik tetikçiler…

Üst aklın boyunduruğu altına almak istediği ülkelerde faaliyet gösteren aktörler…

“Gırtlağına kadar borçlandır, sonra da istediğin gibi yönet!” mantığıyla hareket eden bu uluslararası aktörler, yani ekonomik tetikçiler bizim ülkemize hiç de yabancı değiller.

Bu bir küresel sistem.

Başını ABD’nin çektiği küresel bir imparatorluk.

Adına şirketokrasi denilen ekonomik sistem, bu imparatorluğun can damarını oluşturuyor.

Sistemin içerdeki ayakları da bir avuç imtiyazlı.

***

“İşin dünya liderlerini, ABD’nin ticari çıkarlarını gözeten büyük bir ağın parçası olmaya teşvik etmek. Sonunda bu liderler, sadakatlerini garanti edecek şekilde bir borç batağına saplanır. Sonra da onları politik, ekonomik ya da askeri ihtiyaçlarımız için ne zaman istersek kullanabiliriz.” (Bkz. John Perkins, Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları, April Yayıncılık, Cilt: 1, s. 8)

Perkins, kendisini ET olarak hazırlayan öğretmeninin sözlerini bu şekilde aktarır.

Bu küresel mafyatik sistemin nasıl çalıştığını da kendisinden dinleyelim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 301 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar