Cumhurbaşkanımızın Kürt kardeşlerine mesajı

1 Ekim’de TBMM’nin açılışında Cumhurbaşkanının yaptığı konuşmanın can alıcı noktasını terörle mücadele oluşturdu. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın...

1 Ekim’de TBMM’nin açılışında Cumhurbaşkanının yaptığı konuşmanın can alıcı noktasını terörle mücadele oluşturdu.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt kardeşlerine verdiği mesajlar hiç kuşkusuz çok önemliydi.

O mesajlara değinmeden önce belirtmek istediğim husus şu: HDP grubunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto edip salondan çıkması tam da kendilerine yakışan bir tutum oldu.

Kandil’e kadar yolları var…

Şahsen beni asıl üzen MHP’nin tavrı oldu.

Terörle mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sergilediği kararlı tutumu protesto eden HDP ile MHP’nin kendini aynı kareye yerleştirmesi eminim ki MHP tabanındaki dindar-muhafazakar seçmeni de rahatsız etmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Buradan Kürt kardeşlerime seslenmek isterim” sözüne karşılık olarak MHP’lilerin boş HDP sıralarını gösterip “Kürt kardeşleriniz burada yoklar!” demesi saygısızlıktan öte bir anlama sahip.

Bir yanda HDP’nin düşmanlığı, öbür yanda MHP’nin saygısızlık sınırlarını aşan hazımsızlığı…

Aynı gün yabancı temsilcilerin olduğu meclis oturumunda MHP’nin kendini HDP ile aynı kareye oturtmuş olması hiç kuşkusuz MHP milliyetçiliğinin nereye savrulduğunu göstermesi bakımından da üzücüdür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.186 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 301 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar