CHP paralel bir örgüt müdür?

CHP tehlikeli oynuyor. Ne söylemlerine dikkat ediyor, ne de davranışlarına. Bir yanda terör örgütlerine arka çıkıyor, bir yanda Türkiye’nin toplumsal barışını tehdit eden siyasalar izliyor. Türkiye’nin...

CHP tehlikeli oynuyor.

Ne söylemlerine dikkat ediyor, ne de davranışlarına.

Bir yanda terör örgütlerine arka çıkıyor, bir yanda Türkiye’nin toplumsal barışını tehdit eden siyasalar izliyor.

Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik haklı mücadelesini, “Devlet Kürtleri katlediyor!” söylemiyle Kandil’le aynı hizaya kendini düşüren CHP, “Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız!” mantığına yaslanarak Kandil’in mihverine bütünüyle oturtuyor kendisini.

Kandil’den yapılan açıklamaları hatırlayınız.

Bir de HDP’den yapılanları.

Ne diyorlardı PKK/HDP canibi?

“Biz kendi milislerimizle kendi güvenliğimizi sağlarız!”

Şimdi aynı anlayışı CHP dillendiriyor.

Atatürk ile Öcalan’ı gezi sürecinde aynı karenin içine yerleştiren anlayış CHP’yi Kandil’e çıkartmak istiyor.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’si tam olarak böyle bir CHP işte!

CHP’li yetkililerin kendi güvenliklerini bundan böyle kendi partili milisleriyle sağlayacaklarını, yani bir tür milis gücü oluşturarak kendi güvenliklerini sağlama yoluna gideceklerini açıklamaları CHP’yi PKK’lılaştırma veya HDP’lileştirme anlamına geliyor.

CHP’den yapılan açıklamalar devlet otoritesini hiçe sayıcı nitelikte.

Bu devletin Valisini, Kaymakamını, Emniyet Müdürünü vs. kaffeten “AKP’nin memurları!” diye suçlayıp, adeta devlete meydan okuyan bu tavır Kandil’in/HDP’nin ağzıyla birebir örtüşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.362 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 296 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.193 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 502 Okunma Ölümü yaşamak... 31 Ekim 2020 | 1.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar