CHP-HDP ittifakı nasıl okunmalı

Suriye üzerinden Türkiye’nin içine yapılacak hamlelere dikkat etmeli.  Dolar savaşı sürecek. Lakin başka bir savaşla beraber. Doğrudan Türkiye’yi hedef almayan ama Türkiye’yi derinden etkileyecek bir...

Suriye üzerinden Türkiye’nin içine yapılacak hamlelere dikkat etmeli. 

Dolar savaşı sürecek. Lakin başka bir savaşla beraber. Doğrudan Türkiye’yi hedef almayan ama Türkiye’yi derinden etkileyecek bir savaş senaryosu. 

Savaşın hedefinde görünürde Esed olacak. Savaşın mekanı Suriye toprakları olacak. Ama hedef ülke Türkiye olacak. PKK bu savaşın içerdeki tetikleyicisi olacak. 

Suriye’nin Kuzeyinde de ABD’nin konumlandırdığı açık ve gizli hedefe kilitlenen bir örgüt olarak iş görecek. Nusra ve DEAŞ hakeza. İdlib bu senaryonun bir sahası. 

PKK bölgesi tamamen ABD’nin askeri şemsiyesi altına alınıyor. Bölgede hava savunma sisteminin kurulması Türkiye’ye verilen bir mesaj. Bir yanda sopa, bir yanda havuç politikası güdüyor ABD. 

Münbiç&rs

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… 26 Nisan 2024 | 674 Okunma Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.193 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.366 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar