Bırak sen geçmişi, asıl bugününe bak!

Cumhurbaşkanımıza her vesileyle çatmayı artık siyaset haline dönüştürmüş biri var. Adını anmayacağım. O kendini bilir. Hani AYM’nin kararına Cumhurbaşkanımız haklı ve yerinde bir...

Cumhurbaşkanımıza her vesileyle çatmayı artık siyaset haline dönüştürmüş biri var.

Adını anmayacağım.

O kendini bilir.

Hani AYM’nin kararına Cumhurbaşkanımız haklı ve yerinde bir demokratik tepki koyunca ertesi gün “Hepimiz Zühtü’yüz!” mantığıyla AYM’nin ve AYM Başkanının arkasında hizalanma gereği duyan kişi var ya, o işte!

Hizalanmak yetmezmiş gibi isim vermeden Cumhurbaşkanımıza laf dokundurmaktan da geri durmamıştı...

Evine çekilmek yerine siyasi hareketimizin liderinin karşısına geçmeyi şiar edinmiş zata Cumhurbaşkanımıza ettiği kem sözlerden dolayı benim eleştirilerim olmuştu.

Meğer ben yurtdışındayken gene katıldığı CNN programında hakkımda da kendisine artık yakıştırdığım bir tavırla suçlamalarda bulunmuş.

Eleştirmesine hiçbir itirazım olmaz benim.

Ama bel altı vuruşlara tenezzül edecek kadar kendini düşürmesine doğrusu geçmişteki hukukumuz dolayısıyla acıdığımı söylemeliyim.

Benim eleştirilerim kendisine hatırlatılınca demiş ki “O önce kendi geçmişiyle yüzleşsin.”

Hay, hay!

Herhalde bilmiyor kendisi.

Kibri kendinden başkasını görmeyecek noktaya ulaşmış olmalı ki kendimle ve geçmişimle yüzleştiğim kitabımdan bihaber besbelli.

“Yemyeşil Şeriat Bembeyaz Demokrasi” adlı kitabımda hem geçmişimizi anlattım, kendisinin de içinde bulunduğu o değerli geçmişimizi anlattım, hem de kişisel geçmişimle yüreklice yüzleştim.

Kendimi de cesaretle eleştirdim hatalarımdan dolayı.

Madem çok istiyor geçmişle yüzleşmeyi, hay hay kabul ediyorum...

CNN Türk’teki muhiplerine söylesin, birlikte çıkıp hem geçmişimizle yüzleşelim, hem de bugünümüzle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar