ABD üslerinin de, NATO’nun da canı cehenneme!

Önce Türkiye-ABD ilişkilerine dair tarihi bir anekdot aktarayım. Aktarayım ki Trump efendinin bize niye öfkeli olduğu anlaşılsın.  Aktaracağım anekdot, yaşanmış bir olayla alakalı. ABD’nin...

Önce Türkiye-ABD ilişkilerine dair tarihi bir anekdot aktarayım. Aktarayım ki Trump efendinin bize niye öfkeli olduğu anlaşılsın. 

Aktaracağım anekdot, yaşanmış bir olayla alakalı. ABD’nin Türkiye’yi gerçekte nasıl gördüğüyle alakalı ibretamiz bir olay. 

ABD’nin dediği yapılmayınca içimizde hangi odakları harekete geçirerek siyaset kurumuna nasıl bedel ödettirdiğini gösteren bu olayın canlı şahidi rahmetli İhsan Sabri Çağlayangil’dir. 

Bir dönemin en gözde Dışişleri Bakanı Çağlayangil’in “Anılarım” adlı kitabında yer verdiği anekdot, günümüzdeki olayları anlamamız açısından hayli açıklayıcıdır. 

Kulak verelim... 

“Ben Dışişleri Bakanı’ydım. Amerikan Büyükelçisi bana geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma Can derdindeyken... 05 Kasım 2020 | 508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar