Asrın sorusu; Atatürk öldü mü gerçekten?..

İktidar, hırs, rant, tehdit ve giderek büyütülen baskılar... Siyasal iktidarların içinde sıklıkla debelendiği derin, gafil ve karanlık çıkmazlardır bunlar!.. Meclis, vekil, bakan, bürokrasi, tarikat-cemaat...

İktidar, hırs, rant, tehdit ve giderek büyütülen baskılar... Siyasal iktidarların içinde sıklıkla debelendiği derin, gafil ve karanlık çıkmazlardır bunlar!.. 

Meclis, vekil, bakan, bürokrasi, tarikat-cemaat desteği, yandaşlaşan medyanın kiralık olma özentisi ise hırsı büyütmek için cabası...

Seçimleri kazanmak, çoğunluğu elde etmek, vekil, bakan, başbakan hatta cumhurbaşkanı olmak büyütür mü yukarıdaki çıkmazları, yoksa kapatmaya mı başlar yavaş yavaş şatafata gidişatı?..

Her seçimi kazanmak, yoksullaştır-köleleştir stratejsiyle kitleleri zoraki ardından sürüklemek güç mü kazandırır iktidarlara, yoksa hırsın köleleştirdiği yıpranmışlığı mı artırır giderek?..

İktidar pervasızlığı bir süre sonra güç zehirlenmesine mi dönüşür, yoksa aslında "Ali kıran, baş kesen" mi sanır güç sahipleri kendini?..

"Dediğim dedik", "kestiğim kestik" vahametinden kahramanlık mı yaratılır, yoksa gafleti de körükleyen, sinsi, yıpratıcı ve tüketen zavallıca hezeyanlar mı?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'yi sarsan "asıl" gaflet!.. 01 Şubat 2021 | 801 Okunma Marketlere protesto çağrısı... 31 Ocak 2021 | 643 Okunma Vurgun büyük, ceza küçük!.. 30 Ocak 2021 | 223 Okunma Urfa, Ankara, infaz!.. 29 Ocak 2021 | 574 Okunma Katilini tarif eden kurban!.. 25 Ocak 2021 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar