AKP bir kez daha kazanacak mı?..

Demokrat Parti'nin memleketi uçuruma sürüklemeye başladığı 1946'dan bugüne kadar Türk siyasal tarihine şöyle bir göz gezdirin; Güç dengeleri ve yaptırımlar açısından toplumla siyasetin bu kadar...

Demokrat Parti'nin memleketi uçuruma sürüklemeye başladığı 1946'dan bugüne kadar Türk siyasal tarihine şöyle bir göz gezdirin; Güç dengeleri ve yaptırımlar açısından toplumla siyasetin bu kadar çeliştiği bir dönem oldu mu acaba?..

Tarihin hangi döneminde, yıllarca adeta eziyet yaşayan kitleler, sorunlarını büyüten ve bir türlü istikrar ve refahı getiremeyen siyasal anlayışlara bu kadar taviz verdiler ki?..

Dünya iletişim çağındayken, teknoloji olaylarla insanları iyice yakınlaştırırken ve de artık hiçbir şey insanlıktan gizlenemezken, "bile bile lades" havaları neyin nesidir bu ülkenin insanları arasında?..

Yani; Siyaset-toplum hattında, birbirinin içinde, ancak aynı zamanda birbirinden çok uzak manzara çizen şaşırtıcı ilişki tuhaf değil mi sizce?..

Baksanıza; siyasete yön vermesi gereken toplum, tuhaf bir başıboşluk ve tepkisizlik içinde iktidarın kendisini ezmesini, yoksullaştırmasını, işsizliğe- açlığa-huzursuzluğa terk etmesini, kitleleri "olağanüstü" uygulamalarla baskı altında tutmasını adeta seyrediyor!!!

Peki; Dünyanın neresinde üç ayda kurulan yeni bir partiyi ardı ardına ve de ısrarla iktidarda tutan bir halk kitlesi, her geçen gün insanın umutlarını biraz daha eriten ve her fırsatta adeta ekmeğini çalan zam-enflasyon-pahalılık girdabını "kader"mişçesine izlemekle yetinir acaba?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'yi sarsan "asıl" gaflet!.. 01 Şubat 2021 | 801 Okunma Marketlere protesto çağrısı... 31 Ocak 2021 | 643 Okunma Vurgun büyük, ceza küçük!.. 30 Ocak 2021 | 223 Okunma Urfa, Ankara, infaz!.. 29 Ocak 2021 | 574 Okunma Katilini tarif eden kurban!.. 25 Ocak 2021 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar