"Güç gösterisi"nde vurulan "kraliçe!.."

IŞİD denilen terör ordusu büyük oranda dağılmışken ve PKK/PYD terörü Türk ordusunun Afrin operasyonuyla püskürtülmüşken sınırımızın yanıbaşındaki Suriye'de yine neler oldu...

IŞİD denilen terör ordusu büyük oranda dağılmışken ve PKK/PYD terörü Türk ordusunun Afrin operasyonuyla püskürtülmüşken sınırımızın yanıbaşındaki Suriye'de yine neler oldu acaba?..

ABD Başkanı Trump tam da Suriye'den çekileceğini açıklarken Fransa ve İngiltere gibi ülkeler neden bir anda alevlendi, Esad düşmanlığı niçin yeniden hortladı?..

Suriye; 6 yılı aşkın süren kanlı karmaşanın ortasında, bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken ve diğer taraftan da toparlanmayı planlarken yine kimleri huzursuz etti ve kimlerin ayağına bastı?..

Dahası, bir zamanlar "ovada yatan kraliçe" olarak tanımlanan Suriye son bir hafta içinde, pusuda yatan hangi ejderhayı uyandırdı da ezeli düşmanların hedef tahtasına konuldu?..

Ancak en önemlisi de; bu kadar kışkırtma, katliam, korku, dağınıklık ve kaosa rağmen, "böl-yağmala-yönet" stratejisine ne kadar uyuyor acaba Suriye?.. Neden vazgeçilmez ve çekici oldu Şam coğrafyası?.. 

Suriye toprakları jeopolitik olarak küresel sömürü düzenine belki çekici gelebilir ama minik ekonomisine rağmen neden bu kadar müşterisi var Esad rejiminin?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'yi sarsan "asıl" gaflet!.. 01 Şubat 2021 | 801 Okunma Marketlere protesto çağrısı... 31 Ocak 2021 | 643 Okunma Vurgun büyük, ceza küçük!.. 30 Ocak 2021 | 223 Okunma Urfa, Ankara, infaz!.. 29 Ocak 2021 | 574 Okunma Katilini tarif eden kurban!.. 25 Ocak 2021 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar