Yeni mekanlar fahiş hesaplar

İstanbul’da sezon başladı, yeni mekanlar da bir bir kapılarını açtı. İstanbul’da eğlence ve yeme-içme mekanlarına giden kitle sayısı o kadar da fazla değil. Hele hele fiyat skalası yüksek yerlerin...

İstanbul’da sezon başladı, yeni mekanlar da bir bir kapılarını açtı. İstanbul’da eğlence ve yeme-içme mekanlarına giden kitle sayısı o kadar da fazla değil. Hele hele fiyat skalası yüksek yerlerin müşterileri hep aynı kişiler.

Sıkıldılar mı, orası bitti demektir. Sıkılmamalarını sağlayacak şeyleri yapan mekanlar var elbette. Ama asıl önemlisi fiyat/kalite oranını iyi tutturabilmek. Çünkü müşteriler gittikleri mekanları arkadaşlarına, dostlarına anlatıyor ve emin olun ne kadar anlatırlarsa anlatsınlar sonuçta her şey su soruya bağlanıyor: Ne kadar hesap ödediniz?

En son duyduğum şey ise “Ne kadar hesap ödediniz?” sorusunu “Ne kadar kazık yediniz?” sorusuna dönüştürecek cinsten. Boğaz’da yeni açılan bir deniz ürünleri lokantasına gitmiş 4 kişi. Bir şişe üzüm suyu (pahalı olmayan cinsten), meze ve deniz böceği yemişler (ıstakoz değil).

Hesap 2 bin 400 lira gelince de adisyonu kontrol etmişler. Adisyonda 1100 liralık balık yazıldığını görmüşler. Arkadaşlarım “Biz balık yemedik nereden çıktı bu para?” diye sorunca hesabı getiren garson hiçbir şey olmamış gibi “Özür dileriz” deyip 1100 lirayı silmiş.

Diyeceksiniz ki, “Hatalarını düzeltmişler işte...” Düzeltmişler de adisyonu kontrol etmeyenler ne olacak? Nitekim arkadaşım lokantadan çıkarken “Ya adisyonu kontrol etmeseydik ne olacaktı?” diye sorduğu soruya da lokanta sorumlusu hiçbir şey diyememiş, özür dilemekle yetinmiş.

Sonuç olarak yeni mekanlar İstanbul’a güzellik katar, gidilmelidir de. Ama siz siz olun, vurgun kafasındaki mekanlardan uzak durun. Ve hesap öderken adisyonu kontrol edin. Bu asla ayıp değil. Paranızı kolay kazanmıyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar