Vicdansız ev sahipleri

Haber önceki gün Düzce’den geldi. Bazı ev sahipleri evlerini kendileri kiraya verdikleri halde emlakçı kisvesi altında bir kira komisyon alıyormuş. Bunu da Düzce’ye okumaya gelen üniversite öğrencilerine...

Haber önceki gün Düzce’den geldi. Bazı ev sahipleri evlerini kendileri kiraya verdikleri halde emlakçı kisvesi altında bir kira komisyon alıyormuş. Bunu da Düzce’ye okumaya gelen üniversite öğrencilerine yapıyorlarmış. Ben bu ülkede epeydir hayret duygumu yitirmiştim, hiçbir şeye şaşırmıyordum ama böylesini de hiç görmemiştim. Zaten kiralar almış başını gitmiş, yurt bulamayan bir öğrenci kısıtlı bütçesiyle bir ev tutacak, okulunu okumaya çalışacak. Vicdansız ev sahibi hem fahiş kira alacak, hem depozito alacak hem de üstüne emlakçı komisyonunu ekleyecek.

Dürüst, insanları sülük gibi emmeyen ev sahiplerini tabii ki ayrı tutuyorum. Arkadaş, böyle vicdansızlık olur mu? Böyle dolandırıcılık olur mu? Bunun hesabını kimse sormaz mı? Ülkede taksiciler ayrı dert, ev sahipleri ayrı dert. Taksici kısa mesafe diye yolcu almıyor, üstüne “Git kime şikayet edersen et” diye çıkışıyor. Biliyor ki; şikayet edilse bile hiçbir sonuç çıkmayacak.

Bu ev sahiplerini de kime şikayet edeceksin? Bir arkadaşım, kiralık ev ilanı görüyor, telefon ediyor ve aylık kiranın 2500 TL olduğunu öğreniyor. Ertesi gün evi görmeye gittiğinde ise “Kusura bakmayın, evi 3500 TL’ye kiralıyoruz” sözüyle karşılaşıyor. İnsanların çaresizliğinden çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Ayıp yahu, gerçekten ayıp!

YILDIZ TİLBE KONSERE ÇIKMASIN

Aşıya ve PCR testine karşı olduğunu bağıra bağıra söyleyen, aşı olmayacağını sanki marifetmiş gibi her ortamda anlatan Yıldız Tilbe konserlerine devam ediyor. Konsere giren herkese aşı karnesi ya da 48 saat içinde yaptırmış olduğu PCR testi sorulurken Yıldız Tilbe o sahneye nasıl çıkıyor? Tilbe’nin başkalarının hayatını tehlikeye attığı bir gerçek. Taşıyıcı olabilir, orkestra arkadaşlarına bulaştırabilir. Benim bildiğim bu gerçeği, bu işin kontrolünü yapan yetkililer bilmiyor mu peki?

Bana göre Yıldız Tilbe ya aşı oldu, ya da her konserden önce PCR testi yaptırıyor. Buna karşı olduğunu açıkladığı için de geri adım atmamak için saklıyor. Aksi takdirde o sahneye çıkması imkansız. Yok, aşısız ve testsiz olduğu halde sahneye çıkmasına göz yumuluyorsa bu daha büyük bir suç. Eğer öyleyse, Yıldız Tilbe’nin konserlerinin acilen iptal edilmesi gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 357 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 162 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 195 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 842 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 372 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar