Sevmiyorsan git konuş

Bazen ilişkinin bitmesi gerektiğini görüyoruz ama o son adımı atmaya cesaret edemiyoruz. Bizi engelleyen en büyük şey, karşımızdaki insanı üzme ve kırma korkusu. Zor olacak, çok zor olacak ama...

Bazen ilişkinin bitmesi gerektiğini görüyoruz ama o son adımı atmaya cesaret edemiyoruz. Bizi engelleyen en büyük şey, karşımızdaki insanı üzme ve kırma korkusu. Zor olacak, çok zor olacak ama ayrılacaksınız. İşte ilişkide ayrılık zamanının geldiğini gösteren işaretler:

NASIL SÖYLEYECEKSİN?

Bu işaretlere rağmen “Benim ilişkim devam eder” deme çünkü etmez. Sadece vakit kaybedersin. Üstelik bunları görmezden gelip ilişkiyi devam ettirmeye kalkarsan, ayrıldığında yaşayacağın travmanın üzerine bir de pişmanlık eklenecektir. Kendi kendine “Bunları gördüğüm halde niye devam ettim?” diye hayıflanacaksındır.

İyisi mi, bu işaretleri iyi takip et. Neden ayrılmak istediğini belirleyip bunu ona açıkça söylemek durumundasın. Sevmiyorsan sevmediğini, beğenmiyorsan beğenmediğini söylemelisin. Hatta, ortada hiçbir neden yokken bile “Ben bu ilişkiyi yürütemeyeceğim” deme hakkına da sahipsin. Bil ki, herkes kendi tercihini yaşar. Herkes kendi hayatından sorumludur.

SÖYLEME TARZI

İş ayrılma noktasına gelmişse, artık geçmişi kurcalamanın, “Zamanında sen de şöyle yapmıştın” demenin hiçbir faydası yok. Ayrılmak, karşındaki insan için yeterince kırıcı olacaktır zaten. Bu yüzden ayrılık konuşmasını yaparken kırıcı sözler kullanma. Dümdüz neyi istediğini ya da neyi istemediğini söyle. Böylece her şey çok daha çabuk biter. Ayrılacağın kişiye “Sen çok iyi bir insansın... Benden iyilerine layıksın” gibi eski Türk filmlerinde kalmış klişe sözcükleri kullanmaktan kaçın. Buna kimse inanmaz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar