Serial Cheaters

“Bir kez aldatan yeniden aldatır” yargısı her zaman doğru değildir. Kimi zaman yanlış kararlar, anlık öfkeler sonucu insan aldatmaya meyledebilir. Ama samimi pişmanlık, ya da yapılan yanlışlığın...

“Bir kez aldatan yeniden aldatır” yargısı her zaman doğru değildir. Kimi zaman yanlış kararlar, anlık öfkeler sonucu insan aldatmaya meyledebilir. Ama samimi pişmanlık, ya da yapılan yanlışlığın sonuçlarının ne denli büyük olduğunu görmek, insanları “Bir daha aldatmak mı, tövbe!” noktasına getirebilir. Asıl mesele, ‘serial cheaters’, yani ‘seri aldatıcı’ birinin tuzağına düşmektir.

‘Seri aldatıcı’ Sürekli bir ilişkiden diğerine atlayan, partnerlerini hiçbir gerekçe olmadan aldatan, aldatmayı huy haline getiren ve hatta aldatmadan yaşayamayan kişi. Öldürmeden duramayan ‘seri katil’ gibi. Adrenalin bağımlılarını bilirsiniz. Hani tehlikeli sporlar yapan, sabah denizin altına dalıp, öğleden sonra dağ tepe tırmanan tipler. İşte ‘seri aldatıcı’lar da aynı bu şekilde adrenalin bağımlısıdır.

Onlar, adrenalini aldatma ile elde eder. Bu kişilerin ortak özelliği, karşılarındaki insanı elde etmek için her türlü yolu denemeleridir. Önce sizi ilgi manyağı yaparlar. ‘Aşık’ rolünü iyi oynarlar. Ama emin olun size tüm bu numaraları yaparken aynı anda birkaç kişiye daha benzer şekilde davranmaktadırlar.

Siz kendini aşıkmış gibi gösteren bu insanın ilgisi karşısında yelkenlerinizi suya indirirken bunun bir tuzak olduğunun farkına bile varmazsınız. Dilerindeki kelimeler hep aynıdır. “Sen çok farklısın, hayatımda senin gibi birini görmedim”, “Ben bunca yıl boşuna yaşamışım”, “İnan bana hiç kimse bana bu duyguları yaşatmadı” gibi... Akıllıdırlar, kendilerini kolay ele vermezler.

Avlarını genelde bir önceki ilişkisinde yara almış, bu yüzden sevilmeyi çok isteyen ve kolay teslim olabilen insanlar arasından seçerler. Ağızları çok iyi laf yaptığı için istediklerini de kolaylıkla elde ederler. Peki bu ‘seri aldatıcılar’ nasıl anlaşılır? Hangi hareketleri kendilerini ele verir?

1- GEÇMİŞİ SAKLAMAK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar