Sefo o okulda konser verecek

Sosyal medyada karşılaştığım bir video beni çok etkiledi. İstanbul Küçükçekmece’deki Arif Nihat Asya İlkokulu’nun bahçesinde, teneffüs saatinde rap şarkıcısı Sefo’nun...

Sosyal medyada karşılaştığım bir video beni çok etkiledi. İstanbul Küçükçekmece’deki Arif Nihat Asya İlkokulu’nun bahçesinde, teneffüs saatinde rap şarkıcısı Sefo’nun “Bilmem mi” şarkısı çalıyor ve nakarat kısmında bütün çocuklar şarkının sözlerine eşlik edip zıplıyordu. Gerçekten müthiş bir görüntüydü. Ardından şarkının sahibi Sefo, Twitter’dan videoyu paylaşıp önce “10 numara ortam” diye yazdı, sonra da Milli Eğitim Bakanlığı’na etiketleyip “Bu okulda nasıl konser verebiliriz?” diye sordu.

Önce Küçükçekmece Belediyesi devreye girdi, “Sizi belediyede ne zaman ağırlayabiliriz?” dedi. Ardından teknoloji sitesi “Shiftdelete.net”in kurucusu Hakkı Alkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir fotoğrafını Twitter’da paylaşıp “Az önce videoyu gösterip bu talebi ilettim. Olumlu karşıladılar. Umarım konserde görüşürüz” diye yazdı.

Çocukların bu videosu harika bir iletişim şekline, harika bir yardımlaşma örneğine dönüştü. Bu arada, bazı rap şarkılarının sözlerinin epey sert olduğunu bildiğimden Sefo’nun şarkısının sözlerine baktım. Sefo’nun yazdığı sözler gerçekten çok güzel.

Hepsini paylaşamayacağım ama çocukların bağıra çağıra söylediği nakarat kısmı şöyle: “Bilmem mi? Zor günlerimde hep sen yanımda vardın Günlerdir hissettiğim bu şey, ben yarım mı kaldım?” Sözler harika, şarkı harika. Hele bir de sadece o okulun öğrencileri değil, çevredeki tüm okulların öğrencilerinin katılabileceği bir konser olursa mükemmel olmaz mı?

EDİS DE GELİR Mİ?

Sefo’nun Twitter’da paylaştığı bu videoya Edis’ten cevap geldi. Edis de “11 numara ortam” diyerek aynı ilkokulun bahçesinde, teneffüs saatinde kendi şarkısı “Martılar”ı söyleyerek dans eden çocukların videosunu koydu. Sefo, “Şurada bir Edis&Sefo konseri” diye cevap verince Edis de “Haydi kalk gidiyoruz” diye yazdı. Sefo hazır, Edis hazır. Geriye bir tek bu organizasyon için tarih belirlemek kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar