Sabahlar olmasın

“Sabaha kadar dans” söylemi, pandemi kuralları nedeniyle ortadan kalktı. Mekanlar 24.00’te müziği kesmek zorunda oldukları için insanlar gece yarısı bal kabağına dönüşmeden eğlenceyi kesiyor. Ya evlerine...

“Sabaha kadar dans” söylemi, pandemi kuralları nedeniyle ortadan kalktı. Mekanlar 24.00’te müziği kesmek zorunda oldukları için insanlar gece yarısı bal kabağına dönüşmeden eğlenceyi kesiyor. Ya evlerine dönüyorlar ya da toplu halde geniş bir eve gidip orada kısık sesli müzikle de olsa biraz daha eğlenceye devam ediyorlar. Ama bu tür eğlence çok da keyifli olmuyor. Peki “Sabaha kadar dans” şiarını ısrarla devam ettiren hiç mi yok? Var efendim var. İstanbul’a yakın kırsal bölgelerde çiftlik evi olanların zaman gibi bir problemi yok.

Beğendikleri şarkıcı ile anlaşıyorlar, ses ve ışık düzenini kurduruyorlar, catering şirketlerinden yemek servisi yaptırıyorlar ve eğlencelerine sabaha kadar devam ediyorlar. Sırf bu işi yapan organizasyon şirketleri bile var. Şirketler talebe göre sanatçıyı, orkestrayı, ses ve ışık düzenini ayarlıyor. En ünlüsünden yeni yeni tanınanına kadar neredeyse her şarkıcı bu davetleri geri çevirmiyor.

Çünkü parası çok iyi. Şarkıcı ücretleri 30 bin liradan başlıyor. 400 bin liraya kadar çıkıyor. Yemekti, sesti, ışıktı derken böyle bir organizasyon en az 70-80 bin liraya mal oluyor. Sonuç olarak imkanı olan için “Aman sabahlar olmasın”, olmayanlar için “Yatalım da uykumuz kaçmasın” durumu söz konusu.

YAZ TARİFESİ

Müzik gece yarısı kesilse de konserler tam gaz devam ediyor. 1.5 yıldır sahne alamayan şarkıcılar konserden konsere koşuyor, pandemiden bunalmış halk da koltukları, konser alanlarını dolduruyor. Boş geçen konser neredeyse yok gibi. Sanatçıların konserlerden ne kadar ücret aldığını merak edip küçük bir araştırma yaptım.

Öncelikle pandemi öncesine göre konser ücretlerinin ortalama yüzde 30 arttığını belirteyim. Kadın şarkıcılarda Funda Arar 300 bin liralık ücretiyle başı çekiyor. Sertab Erener 225 bin, Hande Yener ve Zeynep Bastık 200 bin, Demet Akalın, Şevval Sam ve Ziynet Sali 150 bin, Deniz Seki, Aleyna Tilki ve Merve Özbey 120 bin, Işın Karaca 100 bin, İrem Derici ve Bengü 90 bin lira istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 356 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 162 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 195 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 842 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 372 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar